slim
samen
werken

Kanban VS Scrum

Om te beginnen: niet Kanban VS Scrum, maar Kanban of Scrum. Kanban en Scrum zijn namelijk allebei agile werkmethoden – beide met een eigen set spelregels – die uiteindelijk het verbeteren van samenwerking, vergroten van de transparantie en het verhogen van de geleverde waarde als doel hebben.

Om erachter te komen welk framework beter zal passen, moeten we wat dieper duiken in de methoden zelf.

Kanban Vs Scrum

Kanban

Het doel van Kanban is het optimaliseren van de flow binnen je werkprocessen en -stromen. Dit mede door transparant te maken hoe je werkprocessen eruit zien, en waar momenteel aan gewerkt wordt. Alle taken komen op het Kanban bord, en er worden Work In Progress (WIP) limieten ingesteld per processtap. Deze WIP-limieten zorgen ervoor dat je het maximale aantal taken per stap beperkt, om te voorkomen dat de focus over te veel taken tegelijk verspreid wordt. Je wilt namelijk de doorstroom (flow) van taken zo hoog mogelijk hebben.

Kanban is continu, maar werkt in tegenstelling tot Scrum niet met iteraties. De werkstapel wordt telkens aangevuld en zodra er weer ruimte is om een nieuwe taak op te pakken, gebeurt dit (pull-model). Er is een continue flow van taken die door de workflow heengaan. Dit zorgt ervoor dat Kanban zeer geschikt is voor reactief werk, aangezien taken – mits er plek is volgens de WIP limieten – gelijk opgepakt kunnen worden.

Kanban meetings zijn anders dan Scrum meetings. Het doel van Kanban meetings is – net als bij scrum – het hebben van feedback loops, maar bij Kanban ben je – naast de verplichte Kanban meeting – zelf vrij om te kiezen welke verdere meetings je wel of niet nodig vindt. Nog een groot verschil is dat er geen specifieke Product Owner of Scrum Master rollen bij Kanban zijn, iedereen regelt samen het geheel. Hierdoor is een opstart maken met Kanban relatief makkelijk: je hebt geen nieuwe rollen nodig binnen het team.

Scrum

Scrum is een continu, iteratief proces: Scrum werkt in cycli korter dan een maand. Deze cycli heten Sprints. Per Sprint wil je waarde leveren aan de klant, door testbare deelproducten op te leveren. Waar je bij Kanban zelf kan bepalen welke meetings je wel of niet doet, is dit bij Scrum grotendeels voor je bepaald. De volgende meetings zijn verplicht binnen Scrum: de Sprint Planning, Daily Scrum, Sprint Review en Sprint Retrospective. Natuurlijk kan je hier als team zelf nog meetings aan toevoegen als de behoefte er is, maar als je goed wil Scrummen, kan je niet een van de verplichte meetings weglaten. Ook heeft Scrum een verplichte oplevertermijn: aangezien elke sprint testbare waarde moet toevoegen, moet er ook elke sprint iets testbaars opgeleverd kunnen worden. Bij Kanban is dit niet zo.

Kanban en Scrum hebben veel gelijkenissen. Het zijn allebei immers Agile werkmethoden. Beide methoden verbeteren de transparantie, beide methoden zijn bruikbaar in ontwikkelomgevingen. Het antwoord op de vraag welke methode beter voor jouw situatie is zit in de verschillen. Ter samenvatting zijn de verschillen hieronder te zien in een tabel.

Schematisch overzicht Scrum VS Kanban

 ScrumKanban
Focus De hoogst mogelijke waarde leveren Een constante werkflow creëren 
Meetings Verplicht Kanban meeting verplicht, rest aangeraden 
Rollen Product owner, scrum master, developer Geen specifieke rollen nodig, wel mogelijk (bijv. Agile coach, service request manager) 
Cycli 

 

Vaste cycli Geen vaste cyclus 
 

Complexiteit werk 

 

Complex ontwikkelwerk waarbij vaak getest moet worden of product het doel nog bereikt Complex ontwikkelwerk, maar ook voor de hand liggender werk zoals takenlijsten afhandelen, op tickets reageren, etc. 
Levering werk Aan het einde van elke sprint een (opleverbaar) functioneel deelproduct Afhankelijk van de situatie. Releaseplanning mogelijk maar individuele taken zijn ook mogelijk 
Opstart Rollen verplicht, meetings verplicht, opstart kost relatief meer werk Geen Kanban-specifieke rollen en maar één verplichte meeting, initiële opstart vrij eenvoudig 

 

Benieuwd hoe Agile Scrum Group jou organisatie kan helpen slimmer en effectiever te werken? Neem een kijkje op onze Agile transformatie pagina, of neem contact op via info@agilescrumgroup.nl of 020 2614 195 en we bespreken de mogelijkheden.

Ook interessant:

Over de auteur: Ilhan Kalkan

Ilhan is Agile coach en trainer bij Agile Scrum Group. Hij vindt het bestuderen van sociale dynamiek in groepen zeer interessant, waarbij het analyseren en oplossen van problemen centraal staan. Ilhan is écht voldaan wanneer zijn groep de stof en het probleem echt begrijpt.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]