slim
samen
werken

Kanban training

Wil jij Kanban introduceren in jouw team? Of ben je leidinggevende van een team en vraag je je af of Kanban wat voor jouw team is? In deze opleiding leer je hoe je door middel van de Kanban methode het werk binnen je organisatie beter kunt organiseren. Zijn in jouw team werkzaamheden vaak later klaar dan afgesproken? Zijn er veel ad-hoc werkzaamheden en “spoedjes”? Zitten mensen tot over de oren in het werk waardoor kwaliteit afneemt en er klanten soms tekort wordt gedaan? Dit zijn slechts een paar van de redenen die je zou kunnen hebben voor het volgen van onze Kanban training.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als in-company te organiseren.

Wat houdt de Kanban training in?

Teams die volgens de Kanban-methodiek werken worden gekenmerkt door extreme wendbaarheid, hoge snelheid en hoge kwaliteit. In deze 1-daagse training leer je wat de Kanban-methodiek inhoudt en hoe je de methodiek kunt introduceren in jouw organisatie. Omdat wij geloven dat veel mensen pas echt leren als zij theorie toepassen in de praktijk, leggen we de theorie uit aan de hand van een “serious game”.

Resultaat na de 1-daagse Kanban training

Na het volgen van de training:

 • Ben je in staat de Kanban methodiek goed aan je collega’s uit te leggen
 • Weet je hoe je Kanban introduceert in jouw team of organisatie
 • Kun je Kanban plaatsen ten opzichte van andere Agile methodieken als Lean en Scrum
 • Snap je waarom Kanban teams wendbare teams zijn. Verder kun je uitleggen waarom snel inspelen op veranderingen in de omgeving voordeel oplevert en waarom je als wendbare organisatie een stapje voor hebt op de “olietankers” van afgelopen eeuw.

Inhoud

 • Wat is de Kanban methode? Een aanzienlijk deel van de dag zullen we de Kanban Methode doorlopen aan de hand van een “serious game”. De zes kerngebruiken van de Kanban Methode zullen hierin centraal staan.
 • Het belang van visualisatie. Wat kun je allemaal visualiseren en hoe doe je dat op een handige manier? Visualiseer je je werk op een fysiek bord, of toch digitaal?
 • Hoe ga je om met wisselende prioriteiten? Hoe voorkom je dat je als team en individu voortdurend aan het multi-tasken  bent?
 • Hoe introduceer je Kanban? Je kunt de Kanban Methode op verschillende niveaus introduceren (individueel, team, organisatie). De Kanban Methode heeft een unieke kijk op verandermanagement, omdat het uitgaat van de “wijsheid” van de huidige situatie. Wat betekent dit?
 • Wat is de Kanban Mindset en welke waarden horen daar bij?
 • Welke Kanban KPIs kun je bijhouden om voortgang bij te houden?

Niveau: iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Kanban voor IT én non-IT omgevingen. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in deze Kanban training. Bovendien staren we ons niet blind op theorie en kijken we altijd hoe je Kanban toepast binnen jouw eigen werkomgeving. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.6 uit 10 en daar zijn we trots op!

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data inclusief locatie vind je op het inschrijfformulier:

1-daagse trainingStartdatum
In-companyIn overleg
Kanban trainingwo. 17 juli 2024
Kanban trainingdo. 19 september 2024
Kanban trainingdi. 12 november 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

Voor een volledig overzicht van alle geplande trainingsdata klik je boven aan deze pagina op het groene tabje ‘inschrijven’.

Heb je vragen over de Kanban training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder.

Download de brochure voor de Kanban training

brochure agile scrum training

 

Videoreacties deelnemers

Bekijk hier videoreacties van deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een officieel Agile Scrum Group certificaat.

certificaat na training in de kanban methode

Investering

 • De kosten voor de 1-daagse Kanban training zijn € 545.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Kanban training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

Betalingsmogelijkheden

betalingsmogelijkheden-agile-en-scrum-trainingen

 

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual classrooms (online)
 • Utrecht (Aristo Utrecht CS). Parkeerinformatie voor deze locatie kan je hier terugvinden.
 • Utrecht (Offices for You)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Zwolle (BCN Zwolle)

Data en tijden

In onderstaand inschrijfformulier vind je alle ingeplande trainingsdata (in het eerste veld). Trainingsdagen duren van 09.30 tot 16.00.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de Kanban training.

Agile Scrum Group B.V. garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Onze klanten