slim
samen
werken

Agile Coach Opleiding

Heb jij al ervaring met Agile werken of Scrum? Heb je eerder Scrum opleidingen gehad? Ben je al een tijd Scrum Master en zoek je verdere verdieping? Dan is onze vierdaagse Agile Coach opleiding precies geschikt voor jou.

Je ziet de voordelen van Agile werken en hebt de voordelen waarschijnlijk zelf aan den lijve ondervonden. Echter, wat is de volgende stap nadat je Scrum werkend hebt gekregen? Hoe help je een team om niet alleen slimmer samen te werken, maar om ook echt alles uit zichzelf te halen? Hoe overstijg je het teamniveau en neem je een hele organisatie mee in een Agile transformatie? Deze en veel meer vragen worden beantwoord tijdens de Agile Coach opleiding.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als in-company te organiseren.

Deze training is in combinatie met onze 8-daagse Agile Coach Leergang te volgen als 12-daags programma (meer info).

Wat houdt de Agile Coach opleiding in?

Als Agile Coach kun je niet alleen Agile werken introduceren, maar weet je teams zo te stimuleren dat ze alles uit zichzelf halen. Je coacht op team- en individueel niveau. Dat betekent dat je bijvoorbeeld zonder moeite Product Owners en Scrum Masters in hun rol begeleidt.

Maar de Agile Coach gaat verder dan dat. Naast (1) een team optimaal laten presteren kijkt de Agile Coach ook naar (2) relaties tussen teams en naar (3) het volledige ecosysteem van teams (zie afbeelding). In de Agile Coach opleiding leer je hoe je comfortabel en professioneel jouw rol kan pakken in deze complexe omgeving.

Agile Coach Opleiding

Resultaat na het volgen van de opleiding

Na het volgen van de training:

 • Voel je je zeker in het uitvoeren van de Agile Coach rol;
 • Beschik je over waardevolle tools die je direct een goede Agile Coach maken;
 • Ken je de context en rollen van de Agile Coach; 
 • Ken je het belang van Agile Leiderschap en kun je leiders coachen in hun rol; 
 • Weet je hoe je effectief inspeelt op teamdynamiek en kun je teams ontwikkelen naar high performance teams; 
 • Kun je teams en individuen coachen naar een Agile Mindset;
 • Ken je de belangrijkste Agile raamwerken zodat je weet wanneer je deze inzet; 
 • Heb je basiskennis ontwikkeld over hoe Agile kunt opschalen met verschillende Scaled Agile raamwerken;
 • Heb je de rol van Agile Coach ervaren in diverse oefeningen;
 • Kun je Agile Transformaties begeleiden met kennis van verandermanagement.

Benodigde voorkennis

 • Wij adviseren minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal een jaar ervaring met Agile werken (Bijvoorbeeld Scrum, Kanban, SAFe, Zelforganisatie); óf
 • Je beschikt over minimaal één relevant Agile certificaat (Bijvoorbeeld Scrum Master (advanced), Product Owner, SAFe Agilist, Kanban)

Inhoud van de Agile Coach Opleiding

De training is erop gericht om je te helpen ontwikkelen als Agile professional en zo een grotere impact te laten maken op organisaties. Daarom verbinden we de nieuwste inzichten met jouw eigen praktijk. Het delen van ervaringen uit verschillende organisaties schept altijd nieuwe inzichten en wordt door onze deelnemers als waardevol beschouwd.

Daarnaast wisselen stukken theorie, groepsgesprekken en het doen van concrete oefeningen elkaar continu af. Je krijgt de kans om gecoacht te worden en andere deelnemers te coachen in hun ontwikkeling. Hierdoor krijg je de kans om je de theorie echt eigen te maken.

De Agile Coach opleiding is breed en dynamischOnderwerpen die behandeld worden zijn: 

 • Het nut en de noodzaak van Agile werken: op basis van recent onderzoek bij honderden bedrijven wordt besproken wat de meerwaarde van Agile werken kan zijn. 
 • De Agile Mindset: we verkennen wat de Agile Mindset behelst. De Agile waarden en principes worden besproken. Deze worden gekoppeld aan actuele psychologische inzichten over hoe mensen optimaal presteren en samenwerken. Je leert deze Agile Mindset herkennen en leert hoe je intervenieert tijdens (team)coachingsessies. 
 • Teamcoaching en teaminterventies: op basis van de theorie van Lencioni, de theorie achter de Agile Mindset en andere theorieën leer je teams te ondersteunen in hun ontwikkeling naar high performing teams. 
 • Agile frameworks: naast het bekende Scrum zijn er vele frameworkszoals de Design Sprint, Kanban of Lean Startup. De basis van deze meestgebruikte frameworks komen voorbij, zodat je weet wanneer je welk framework succesvol inzet. 
 • 1-op-1 coaching en mentoring: je leert Scrum Masters, managers en andere collega’s coachen. 
 • Agile transformaties (veranderkunde): op basis van onder andere de theorie van Kotter en de theorie over het Agile Transformatiewiel leer je transformaties begeleiden. Je krijgt de kans om deze gedegen theorieën toe te passen op de eigen organisatie. 
 • Agile leiderschapje leert het management meenemen in Agile werken en Agile leidinggeven aan Agile organisatiesNatuurlijk starten we met een gedegen uitleg over wat Agile Leiderschap is.
 • Opschalen van Agile werken: er zijn meerdere frameworks om Agile op te schalen. In deze training krijg je een introductie in SAFe en het Spotify model. Ook eenvoudigere modellen als Scrum of Scrums komt aan bod. Vervolgens wordt besproken welke framework het best zou passen bij jouw organisatie of organisatieonderdeel. 

Aan het eind van deze opleiding heb je kennisgemaakt met een schat aan inzichten, praktijkvoorbeelden, vaardigheden en leerervaringen.  

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor IT én non-IT omgevingen. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in deze Agile Coach opleiding. Bovendien staren we ons niet blind op theorie en kijken we altijd hoe je Agile naar een volgend niveau kan brengen binnen jouw eigen werkomgeving. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.6 uit 10 en daar zijn we trots op!

Startdata Agile Coach opleiding

Dit is een 4-daagse opleiding. De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande lesdagen per startdatum inclusief locaties vind je op het inschrijfformulier.

4-daagse trainingStartdatum
In-companyIn overleg
Agile Coach Opleidingdi. 9 juli 2024
Agile Coach Opleidingma. 12 augustus 2024
Agile Coach Opleidingdi. 10 september 2024
Agile Coach Opleidingwo. 9 oktober 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual classrooms (online)
 • Utrecht (Aristo Utrecht CS)
 • Amsterdam (BCN Arena)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Rotterdam (BCN Rotterdam)
 • Zwolle (BCN Zwolle)

Heb je vragen over de Agile Coach opleiding?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder.

Download de brochure voor de Agile Coach opleiding

brochure agile scrum training

Offerte aanvragen voor jezelf of jouw team(s)?

Ervaringen deelnemers

De Agile Coach Opleiding scoort een 9.0 uit 10 op basis van 88 reviews.

 

Bekijk hier videoreacties van deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group deelname-certificaat.

Naast het certificaat van Agile Scrum Group kun je na deze training een officiële certificering halen bij het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je na de Agile Coach Opleiding aflegt heet “Agile Business Expert – Agile Coach”. IIABC.org richt zich op Agile werken in non-IT omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Het lesmateriaal en het examen zijn in het Engels.

Logo van iiabc.org

Investering

 • De kosten voor de 4-daagse Agile Coach opleiding zijn € 2.140
 • De kosten voor de 4-daagse Agile Coach opleiding incl. IIABC.org Agile Business Expert certificering zijn € 2.340
 • Deze opleiding is ook in combinatie met onze 8-daagse Agile Coach Leergang te boeken als 12-daags opleidingstraject (meer info). Je ontvangt 10% korting op het totaalbedrag bij het boeken van de 12-daagse. De kosten bedragen dan (korting reeds toegepast):
  • €5.975,- voor 12 dagen exclusief externe certificering
  • €6.155,- voor 12 dagen inclusief IIABC.org certificering ‘Agile Business Expert – Agile Coach’

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Agile Coach opleiding terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

Betalingsmogelijkheden

betalingsmogelijkheden-agile-en-scrum-trainingen

 

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual classrooms (online)
 • Utrecht (Aristo Utrecht CS). Parkeerinformatie voor deze locatie kan je hier terugvinden.
 • Amsterdam (BCN Arena)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Rotterdam (BCN Rotterdam)
 • Zwolle (BCN Zwolle)

Data en tijden

In onderstaand inschrijfformulier vind je alle ingeplande trainingsdata (in het eerste veld). Trainingsdagen duren van 09.30 tot 16.00.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de Agile Coach opleiding.

Agile Scrum Group B.V. garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. 

Onze klanten