slim
samen
werken

Product Owner Training

Ben jij of word jij Product Owner van een scrumteam? Van een IT-team of een Non-IT team? Dan is deze training voor jou op maat gemaakt. Wij zijn namelijk naast Scrum voor IT, gespecialiseerd in Scrum voor non-IT omgevingen.

In onze Product Owner training leer je hoe je in jouw projecten meer waarde kunt creëren in minder tijd. Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van wat je van onze Product Owner training kan verwachten.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als in-company te organiseren.

Wat houdt de Scrum Product Owner training in?

De Product Owner is de vertegenwoordiger van de klant in een scrumteam. Het is een geheel nieuwe rol die van cruciaal belang is voor een goed functionerend scrumteam. In de Scrum Product Owner training leer je hoe je jouw klanten en stakeholders kunt verbazen met goed en snel resultaat uit jouw projecten. Het optimaliseren van het resultaat voor de klant is de belangrijkste taak van de Product Owner. Na het volgen van de Product Owner training ben jij volledig in staat om deze rol op professionele wijze te vervullen.

Resultaat na de tweedaagse Product Owner training
Na het volgen van de training:

 • Voel je je zeker in het uitvoeren van de Product Owner rol.
 • Beschik je over kennis die onmisbaar is om de rol van Product Owner goed uit te kunnen voeren.
 • Heb je de rol van Product Owner ervaren in praktijksimulaties.
 • Ben je direct van meerwaarde voor jouw eigen organisatie.
 • Ga je geïnspireerd naar huis dankzij de ervaring en praktijkvoorbeelden (in non-IT organisaties) van onze trainers.
 • Ben je voorbereid op het Scrum.org PSPO I of IIABC.org examen.

product owner training inclusief ticket event

Deelnemers aan de Product Owner training krijgen gratis
toegang tot ons Product Owner event op 10 sept. 2024 09.00-13.00

Inhoud
De tweedaagse Product Owner training is als volgt opgebouwd.

Dag 1:

 • Wat is Agile? Dit onderdeel van de training dient als algemene introductie in de wereld van Agile werken. Zo worden Scrum en de rol van Product Owner gelijk in het grotere geheel geplaatst.
 • Het Scrum Framework. Voordat de verdieping in de rol van Product Owner wordt gezocht zal het Scrum Framework behandeld worden. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie met voorbeelden wordt aangevuld.
 • De rol van Product Owner. Een aanzienlijk deel van de eerste dag wordt besteed aan de rol van de Product Owner. Hierin worden o.a. de volgende vragen beantwoord: Wanneer ben je een goede Product Owner? Welke competenties horen daarbij? Hoe werk je samen met de Scrum Master? Wat zijn veel gemaakte fouten?
 • Het creëren van visie. Om met het scrumteam resultaten te behalen waar klanten en andere stakeholders blij van worden is visie nodig. Visie is jouw verantwoordelijkheid als Product Owner.
 • Game. Omdat veel mensen het beste leren door te doen, starten we op de eerste dag een game waarin de theorie wordt toegepast in de praktijk.

Dag 2:

 • De Product Backlog. In Scrum heb je geen dikke projectplannen meer. Het belangrijkste document dat door de Product Owner wordt bijgehouden is de Product Backlog. Wat is een Product Backlog precies? Hoe stel je er een op? Hoe stel je de juiste prioriteiten?
 • Vervolg van de Game. Tijdens de eerste dag is de Product Owner game gestart en daar ga je op dag twee mee verder.
 • Het plannen van releases. Vroeger leverde je in één keer je hele project aan het einde op. In een scrumproject wil je een project liever in kleinere stukken opleveren.  Hierdoor is er meer feedback van klanten mogelijk tijdens de periode dat het project loopt. Het plannen van deze “releases” is een belangrijke taak van de Product Owner.
 • Oefenexamen. We zullen oefenen met examenvragen van Scrum.org om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het examen. Het behalen van een officieel certificaat via Scrum.org is optioneel. Zie de tab “Certificering” voor meer informatie.

Niveau: iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.

NB: voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Heb je onze basistraining gevolgd? Dan zit er een stuk herhaling in deze training.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor IT én non-IT omgevingen. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze Product Owner training. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.4 uit 10 en daar zijn we trots op!

Startdata Product Owner training

Dit is een 2-daagse training. De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. De tweede trainingsdag valt altijd direct na de eerste trainingsdag. Vaak start een training op verschillende locaties tegelijk. Een volledig overzicht van alle geplande trainingsdata inclusief locaties vind je op het inschrijfformulier.

2-daagse trainingStartdatum
In-companyIn overleg
Product Owner training (Virtual Classroom)ma. 22 april 2024
Product Owner trainingma. 6 mei 2024
Product Owner training (Virtual Classroom)wo. 29 mei 2024
Product Owner trainingma. 10 juni 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual classrooms (online)
 • Utrecht (Aristo Utrecht CS)
 • Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)
 • Amsterdam (BCN Arena)
 • Rotterdam (BCN)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Zwolle (BCN Zwolle)
 • Daarnaast is het mogelijk de training in een virtual classroom (online) te volgen

Voor een volledig overzicht van alle geplande trainingsdata klik je boven aan deze pagina op het groene tabje ‘inschrijven’.

Heb je vragen over de Scrum Product Owner training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder.

Download de Product Owner trainingsbrochure

brochure agile scrum training

Offerte aanvragen voor jezelf of jouw team(s)?

Ervaringen deelnemers

De Product Owner training scoort een 8.6 uit 10 op basis van 233 reviews.

 

Bekijk hier videoreacties van deelnemers

 

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group deelname-certificaat. Naast het certificaat van Agile Scrum Group kun je na deze training een officiële certificering halen bij:

 1. Het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je na de Product Owner training aflegt heet “Agile Business Advanced – Maximizing Value”. IIABC.org richt zich op Agile werken in non-IT omgevingen en is een initiatief van Agile Scrum Group. Het examen is tevens in het Nederlands beschikbaar.
 2. Scrum.org. Via Scrum.org kun je een PSPO I certificering halen na het volgen van deze training. Scrum.org richt zich op het toepassen van Scrum in de IT. Het examen is alleen in het Engels beschikbaar.

scrum product owner training certificering mogelijkheden

Investering

 • De kosten voor de Product Owner training zijn € 990 excl. examen.
 • De kosten zijn € 1130 incl. het Agile Business Advanced examen via IIABC.org
 • De kosten zijn € 1240 incl. het PSPO I examen via Scrum.org.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Product Owner training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

Betalingsmogelijkheden

betalingsmogelijkheden-agile-en-scrum-trainingen

 

 

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual classrooms (online)
 • Utrecht (Aristo Utrecht CS). Parkeerinformatie voor deze locatie kan je hier terugvinden.
 • Utrecht (Kantoor Bureau Tromp)
 • Amsterdam (BCN Arena)
 • Rotterdam (BCN)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Zwolle (BCN Zwolle)

Data en tijden

In onderstaand inschrijfformulier vind je alle ingeplande trainingsdata (in het eerste veld). Trainingsdagen duren van 09.30 tot 16.00.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de Product Owner training.

Agile Scrum Group B.V. garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. 


Onze klanten