slim
samen
werken

agile en scrum trainingen

Onze Agile en Scrum Trainingen

De meeste aanbieders van Agile trainingen zijn gericht op IT. De trainingen van Agile Scrum Group worden naast door IT’ers veel bezocht door mensen die Agile werken in een non-IT context. Steeds meer organisaties gebruiken Agile namelijk om slimmer samen te werken in een non-IT context.

Agile en Scrum basistraining

In één dag leer je de complete basis van Agile en Scrum. We leggen je de basisprincipes achter Agile en Scrum uit. Daarnaast laten we door middel van praktijkvoorbeelden zien hoe je Scrum toepast binnen jouw organisatie. Deze training is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je Scrum toepast in een non-IT omgeving.

Meer informatie

Scrum Product Owner training

De Product Owner is de vertegenwoordiger van de interne klant richting het Scrum team. De Product Owner bepaalt vanuit het perspectief van de klant wat een Scrum team moet opleveren. Onze trainers leiden je in twee dagen op tot gecertificeerd Scrum Product Owner. Deze training is bedoeld voor iedereen die aan de slag gaat als Scrum Product Owner of die binnen de organisatie zich op projectmatige wijze bezighoudt met vertegenwoordiging van de interne klant.

Meer informatie

Scrum Product Owner Advanced training

Ben jij al werkzaam als Product Owner, maar ben jij opzoek naar de tips en technieken om de opgeleverde klantwaarde verder maximaliseren? Dan is de Product Owner Advanced training ideaal voor jou. In deze twee-daagse training wordt er aan de hand van praktijksituaties uitgelegd hoe je in minder tijd meer waarde kan creëren. Daarnaast is de training ideaal ter voorbereiding van het PSM II examen.

Meer informatie

Scrum Master training

De Scrum Master begeleidt het Scrum team. Deze persoon is verantwoordelijk voor het soepel doorlopen van een project. Hij begeleidt de dagelijkse stand-up meetings waarin de voortgang, de aankomende activiteiten binnen het project en problemen worden besproken. Tijdens deze tweedaagse training wordt ingegaan op veel voorkomende praktijksituaties bij het werken als Scrum Master.

Meer informatie

Coachend Leidinggeven

Deze coachend leidinggeven training is ontworpen om deelnemers te leren hoe ze effectief coachend leiding kunnen geven om het zelforganiserend vermogen van teams  te vergroten. De training richt zich op het vergroten van eigenaarschap, lerend vermogen en zelfsturing binnen teams. Daarnaast worden praktische methoden aangereikt ter ondersteunen bij het realiseren van doelen en het ontdekken van hun potentieel. Al met al biedt deze training waardevolle inzichten en vaardigheden om leidinggevenden te helpen teams en individuen optimaal te begeleiden naar succes.

Meer informatie

Agile Coach opleiding

Heb jij ruime ervaring met Agile werken of Scrum in een non-IT omgeving? Heb je eerder Scrum opleidingen gehad? Ben je al een tijd Scrum Master en zoek je verdere verdieping? Dan is onze vierdaagse Agile Coach opleiding precies geschikt voor jou.

Meer informatie

Agile Coach Leergang

In de 8-daagse Agile Coach Leergang ga je de diepte in van het Agile Coach vak. Tijdens de leergang wordt voornamelijk vanuit een holistisch oogpunt naar de organisatie gekeken. Alle thema’s waar een Agile Coach in de dagelijksewerkzaamheden tegen aanloopt worden uitgebreid besproken. De training geeft inzichten en verdieping voor Agile Coaches die momenteel al actief zijn, dit wordt gedaan door middel van zowel theorie als praktijkoefeningen.

Meer informatie

Kanban training

Wil jij Kanban introduceren in jouw team? Of ben je leidinggevende van een team en vraag je je af of Kanban wat voor jouw team is? In deze training leer je hoe je door middel van de Kanban Methode veelvoorkomende problemen binnen organisaties kunt aanpakken.

Meer informatie

Agile HR training

Zit jij met deze vragen: Wat is Agile HR? Wat is de rol van HR in een Agile organisatie? Hoe kan ik met mijn HR team Agile werken? Volg dan de Agile HR training. In deze training leer je alles over Agile werken en de invloed die dat heeft op de HR afdeling en HR werkzaamheden.

Meer informatie

Agile & Lean training

Tijdens deze 4-daagse training leer je wat Scrum en Lean Six Sigma is. Je leert hoe zowel Lean als Scrum organisaties in staat stellen om slim om te gaan met continue verandering. Want Lean en Scrum zijn niet alleen complementair aan elkaar maar ze versterken elkaar bovendien in o.a. het centraal stellen van de klant en het continu verbeteren van processen en projecten. Je leert de methoden zelfstandig toe te passen in de praktijk waardoor je er na de training direct mee aan de slag kan.

Meer informatie

Leading SAFe training

Werk jij met SAFe® (het Scaled Agile Framework) of ga je hiermee werken? Dan is dit de ideale training voor jou. In de Leading SAFe training leer je de laatste versie van het Scaled Agile Framework begrijpen en toepassen. Zo heb je het SAFe framework snel en goed onder de knie. Dit gebeurt onder leiding van een van onze ervaren SAFe trainers. Je hebt bovendien de mogelijkheid om een officieel SAFe Agilist Certificaat te behalen na het volgen van deze training.

Meer informatie

SAFe® Lean Portfolio Management

Werk of ga jij in de toekomst met SAFe (Scaled Agile Framework) werken en houdt je je bezig met porfolio management? Dan is de SAFe Lean Portfolio Management training wellicht geschikt voor jou. Je leert in 2 dagen hoe je de staat van je portfolio vaststeld. Daarnaast leer je hoe je jouw ideale toekomstige portfolio kan realiseren door belangrijke en kansrijke intiativen te herkennen. De training is combinatie van theorie en praktijk waarbij er op ieders individuele situatie wordt ingegaan. Hierdoor weet je na de training direct wat je te doen staat.

Meer informatie

Design Thinking training

Wil jij slimmer leren innoveren? In de Design Thinking training bieden we je de handvatten die je nodig hebt om te komen tot succesvolle innovatie. Uniek aan deze training is dat je een introductie krijgt in het gedachtegoed van Design Thinking en daar meteen handen en voeten aan geeft met behulp van de Design Sprint. Een Design Sprint is een concreet en pragmatisch stappenplan, dat een team in 4 dagen leidt van een probleemstelling naar een prototype voor een innovatieve oplossing.

Meer informatie

Liberating Structures training

Wil jij beter samen werken? In de Liberating Structures training bieden we je de kennis die je nodig hebt om succesvolle en constructieve gespreksvoering te faciliteren. In één dag leer je alles over Liberating Structures. Je leert de methoden toe te passen binnen teams, op organisatieniveau en op je eigen praktijksituaties.  Hierdoor kan je er direct na de training mee aan de slag.

Meer informatie

User Story en Story Mapping training

Als product Owner ben je voortdurend bezig met het leveren van maximale waarde. ‘Waarde’ is een centraal begrip in de Agile Mindset, maar de vertaling van waarde naar een goede product Backlog is nog niet zo makkelijk. Met deze training leer je hoe je goede User Stories schrijft die daadwerkelijk waarde leveren voor de klant en organisatie. Ook besteden we aandacht aan het ‘mappen’ van User Stories aan de hand van de klantreis. Met de opgedane kennis ben je in staat om een goede Product Backlog samen te stellen, die een duidelijk overzicht geeft van het totale plaatje en de bijbehorende prioritering.

Meer informatie

Stakeholder management

Heb je ervaring als Product Owner en wil je jouw stakeholdermanagement naar een hoger niveau tillen? Heb jij als ervaren Product Owner moeite om de belangen van alle stakeholders voldoende mee te laten wegen? Ervaar je weerstand bij het realiseren van projecten? Deze stakeholdermanagement training geeft je inzichten waarmee je deze vragen kunt beantwoorden.

Meer informatie

NLP Cursus

Wil jij als (team-) coach écht impact maken en leren hoe NLP technieken je daarbij helpenOf je nu (Agile) Coach, Scrum Master, Product Owner of teamlid bent, of gewoon graag verder wilt professionaliseren in je werk. Met de inzichten uit deze NLP cursus kan je beter de verbinding maken met je collega’s en klanten. Je leert omgaan met weerstand. Je werk wordt leuker en je werkrelaties worden beter. 

Meer informatie

Zakelijk Tekenen

De cursus zakelijk tekenen helpt je om complexe verhalen en plannen begrijpelijk en overzichtelijk te visualiseren. In twee dagen leer je hoe je woorden kunt vervangen door effectieve tekeningen, waardoor je beter in staat bent je ideeën over te brengen en begrepen te worden, zelfs als woorden tekortschieten.

Meer informatie

In- company

Alle trainingen bieden we ook in-company aan. Bekijk hier het overzicht of neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Agile Coaching en Consulting

Behalve het verzorgen van trainingen bieden we tevens Agile Coaching en zijn we expert op het gebied van Agile transformaties en verandermanagement. Bel (020-2614195) of stuur ons een e-mail (info@agilescrumgroup.nl) als je een keer wilt praten over de mogelijkheden die een Agile manier van werken kan bieden voor jouw organisatie.

Contact