slim
samen
werken

agile coaching

Agile coaching

Je mensen zijn opgeleid voor hun rol, de Scrum teams zijn ingericht, maar hoe nu verder? Agile Coaching helpt medewerkers bij het in de praktijk brengen van Scrum.

De eenvoud van Scrum is zowel een kracht als een valkuil. Het framework is goed te begrijpen en vergt geen jarenlange studie (zie ook ons Scrum Kennisplatform). Hierdoor kun je als team of organisatie snel starten met Scrum. Echter, Agile werken is een beetje als schaken; de regels zijn makkelijk te begrijpen, maar het spel goed spelen vergt oefening en begeleiding. Hierdoor komen we veel teams en organisaties tegen die het niet lukt om maximaal voordeel te halen uit de nieuwe werkwijze.

Wie echt slimmer samen wil werken ontkomt in onze ogen niet aan een stukje coaching. Je kunt immers niet direct muziek maken als je ergens hebt gelezen wat een akkoord is.

Onze Agile coaches hebben Agile en Scrum werkend gekregen in diverse branches, voornamelijk in non-IT organisaties.

Onze visie op Agile Coaching

Onze Agile Coaches onderscheiden drie niveaus in hun coaching: (1) het teamniveau, (2) het niveau van de relaties van het team, en (3) het organisatieniveau.

Landschap van Agile Coaching binnen organisaties

Onze Agile Coaches richten zich op (1) teams, (2) relaties van teams, en (3) de hele organisatie

Agile coaching op teamniveau (1)

Op teamniveau bieden onze Agile Coaches training. Na de training volgt een periode waarin de Agile Coach laat zien dat de methodiek werkt in de praktijk. Dat noemen wij “voordoen”. Als iedereen de meerwaarde van de methodiek inziet, laat de Agile Coach medewerkers zelf het voortouw nemen. Deze fase noemen we “samen doen”. Als dit goed gaat neemt onze Agile Coach wat meer afstand en pas je Scrum zelfstandig toe. Dat is de laatste fase en deze noemen we “zelf doen”. Zo helpen wij organisaties om in korte tijd zelf de benodigde competenties op te bouwen.

agile coaching op teamniveau

Agile Coaching op relatieniveau (2)

Bijna geen enkel team staat op zichzelf binnen organisaties. Dat betekent dat er altijd afhankelijkheden zijn waar teams rekening mee moeten houden. Onze Agile Coach helpt om de informatie-uitwisseling zo in te richten dat het team optimaal productief kan zijn. Op dit niveau wordt duidelijk dat Agile meer is dan een set meetings en rollen binnen een team. De hele organisatie moet slim samenwerken om tot maximaal resultaat te komen.

Agile Coaching op organisatieniveau (3)

Het laatste niveau waar onze Agile Coaches naar kijken is het organisatieniveau. Op dit hoogste niveau wordt voornamelijk aandacht besteed aan afstemming van een beperkte hoeveelheid resources. Hiervoor is een heldere prioriteitstelling noodzakelijk. Onze Agile coaching is er op gefocust om de hoogste prioriteiten op het netvlies te krijgen. Hierdoor krijg je meer gedaan in minder tijd.

Heb je vragen over Agile coaching?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder.

Eigen Agile Coaches opleiden? Kijk dan eens naar onze Agile Coach opleiding.

Onze klanten