slim
samen
werken

Design Thinking Training
(incl. Design Sprint Tools)

In deze Design Thinking training krijg jij de handvatten die je nodig hebt om sneller en effectiever aan de slag te gaan met innovatie.

Het unieke aan deze training is dat je naast een introductie in het Design Thinking gedachtegoed óók de praktijk van de Design Sprint meekrijgt. De Design Sprint is een concreet stappenplan dat is ontwikkeld op basis van het Design Thinking gedachtegoed. Door deze praktische insteek kun je na de training direct aan de slag met het faciliteren van teams die aan innovatie werken.

Design Thinking & Design Sprints zijn niet specifiek ontwikkeld of bedoeld voor IT-omgevingen. Ben jij werkzaam in een non-IT organisatie? Dan is deze innovatietraining ook voor jou de beste keus.

Wat houdt de Design Thinking training (incl. Design Sprint) in?


Over Design Thinking
Design thinking is een iteratief proces dat door organisaties wordt toegepast om te kunnen innoveren. Fundamenteel in Design Thinking is het ontwikkelen van begrip voor de mensen voor wie we producten of diensten ontwerpen.

De empathische aanpak leidt tot een beter begrip en inzicht, van waaruit bestaande aannames worden uitgedaagd en problemen opnieuw worden gedefinieerd. Met behulp van het Design Thinking proces kunnen zo nieuwe inzichten ontstaan en alternatieve strategieën en oplossingen worden gevonden.

Design Thinking maakt gebruik van een aantal specifieke en praktische methoden. In deze training wordt aandacht besteed aan zowel de praktische tools, als aan de theoretische uitgangspunten van Design Thinking.

Over Design Sprints
De Design Sprint is een methode die organisaties meer en meer gebruiken. Aan de basis van de Design Sprint ligt de ‘Design Thinking’ theorie, die verschillende fasen formuleert. Eerst probeert men door middel van (empathisch) onderzoek tot de juiste probleemstelling te komen, vervolgens wordt deze uitgewerkt in de prototyping- en testfase. Dit alles wordt dan gevolgd door een (meestal iteratief) leerproces om te beoordelen of onze hypothese verkeerd is of juist (en wat we eraan kunnen doen).

De theoretische uitgangspunten van ‘Design Thinking’ krijgen vaste vorm in de Design Sprint workshop, die bestaat uit een serie praktische ‘hands-on’ activiteiten. Het is een pragmatisch en gecomprimeerd stappenplan dat tastbare en gevalideerde prototypen oplevert, die vervolgens kunnen bijdragen aan het oplossen van de vraagstukken in jouw organisatie.

Na het volgen van de training:

  • Kun je makkelijker tot innovatie komen;
  • Zijn je oplossingen innovatiever;
  • Voel je meer draagvlak in de realisatie van een nieuw product of dienst;
  • Kun je een projectteam begeleiden a.d.h.v. een Design Sprint / de Design Thinking fases;
  • Heb je een goede theoretische basis.

Programma van de Design Thinking Training (incl. Design Sprint tools)

De agenda van deze praktische training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Wat is Design Thinking? (De Double Diamond)
  • Wat is een Design Sprint?
  • Toepassen van de theorie in een casus, in workshop format

Op een laagdrempelige manier leer je in twee dagen wat de Design Thinking principes zijn van en hoe deze principes worden toegepast in de praktijk van de Design Sprint. De opgedane kennis kan je direct toepassen in je eigen organisatie of project.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Agile voor non-IT organisaties. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in onze Design Thinking opleiding. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.5 uit 10 en daar zijn we trots op.

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot uiterlijk 16:30 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza).

Heb je vragen over de training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Onze Klanten

Ervaringen deelnemers

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group certificaat.

Investering

  • De kosten voor de Design Thinking training zijn € 990.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Design Thinking training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

Design Thinking training

Woe. 4 september 2019 in Utrecht (Meeting Plaza)

Wil jij beter leren innoveren? In deze Design Thinking training bieden we je de handvatten die je nodig hebt om te komen tot succesvolle innovatie. Uniek aan deze training is dat we ook de Design Sprint behandelen. Zo sla je twee vliegen in één klap en kun je direct beter innovatie faciliteren. De trainingsdata zijn 4 en 5 september 2019.

Inschrijven

Optie nemen

Design Thinking training

Din. 5 november 2019 in Utrecht (Meeting Plaza)

Wil jij beter leren innoveren? In deze Design Thinking training bieden we je de handvatten die je nodig hebt om te komen tot succesvolle innovatie. Uniek aan deze training is dat we ook de Design Sprint behandelen. Zo sla je twee vliegen in één klap en kun je direct beter innovatie faciliteren. De trainingsdata zijn 5 en 6 november 2019.

Inschrijven

Optie nemen