slim
samen
werken

Design Thinking Training
(incl. Design Sprint Tools)

In deze training krijg je de handvatten aangereikt om sneller en effectiever aan de slag te kunnen gaan met innovatie.

Uniek aan deze training is dat je een introductie krijgt in het gedachtegoed van Design Thinking en daar meteen handen en voeten aan geeft met behulp van de Design Sprint. Een Design Sprint is een concreet en pragmatisch stappenplan, dat een team in korte tijd van een probleemstelling naar een prototype voor een innovatieve oplossing leidt.

Design Thinking & Design Sprints zijn niet specifiek ontwikkeld of bedoeld voor IT-omgevingen. Ben jij werkzaam in een non-IT organisatie? Dan is deze innovatietraining ook voor jou de beste keuze.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als in-company te organiseren.

Wat houdt de Design Thinking training (incl. Design Sprint) in?


Over Design Thinking
Design thinking is een iteratief proces dat door organisaties wordt toegepast om te kunnen innoveren. Fundamenteel in Design Thinking is het ontwikkelen van een diepgaand begrip (empathie) voor de mensen voor wie we producten of diensten ontwerpen. De empathische aanpak leidt tot een beter begrip en inzicht, van waaruit bestaande aannames kunnen worden uitgedaagd en problemen opnieuw kunnen worden gedefinieerd.  Door deze kennis voortdurend te evalueren ontstaan er nieuwe inzichten en kunnen er alternatieve strategieën en oplossingen worden gevonden.

Een Design Thinking-project kent verschillende fasen. Eerst probeert men door middel van (empathisch) onderzoek de klant te leren kennen, de problemen te identificeren en tot een juiste probleemstelling te komen.  Vervolgens worden in de prototyping- en testfase de mogelijke oplossingen onderzocht.  Dit wordt dan gevolgd door fasen waarin een product wordt ontwikkeld en geleverd. Met de levering van het product komt het leerproces nog niet ten einde. ook na de lancering evalueert men of het product daadwerkelijk ‘waarde’ levert.  Nieuwe inzichten kunnen zo alsnog leiden tot aanpassingen.

Over Design Sprints
De Design Sprint is een workshop format dat door steeds meer organisaties wordt gebruikt. Aan de basis van de Design Sprint ligt het ‘Design Thinking’-gedachtengoed. De uitgangspunten en fasen van ‘Design Thinking’ komen in gecomprimeerde vorm terug in de vierdaagse Design Sprint workshop, die bestaat uit een serie praktische ‘hands-on’ activiteiten. Het is een pragmatisch stappenplan dat in vier dagen tastbare en gevalideerde prototypen oplevert, die kunnen bijdragen aan het oplossen van de vraagstukken in jouw organisatie.

Na het volgen van de training:

 • Kun je makkelijker tot innovatie komen;
 • Zijn je oplossingen innovatiever;
 • Voel je meer draagvlak in de realisatie van een nieuw product of dienst;
 • Heb je een goede theoretische basis.

Programma van de Design Thinking Training (incl. Design Sprint tools)

De agenda van deze praktische training ziet er als volgt uit:

Dag 1

 • Wat is Design Thinking? (De Double Diamond)
 • Wat is een Design Sprint?
 • Design Sprint workshop / deel 1

Dag 2

 • Design Sprint workshop / deel 2

Op een laagdrempelige manier leer je in twee dagen wat de Design Thinking principes zijn en hoe deze principes worden toegepast in de praktijk van de Design Sprint. De opgedane kennis kan je direct toepassen in je eigen organisatie of project.

Niveau: iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Agile voor IT én non-IT omgevingen. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in deze Design Thinking training. Bovendien staren we ons niet blind op theorie en kijken we altijd hoe je Design Thinking toepast binnen jouw eigen werkomgeving. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.5 uit 10 en daar zijn we trots op!

Startdata Design Thinking training

Dit is een 2-daagse training. De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. De tweede trainingsdag valt altijd direct na de eerste trainingsdag. Vaak start een training op verschillende locaties tegelijk. Een volledig overzicht van alle geplande trainingsdata inclusief locaties vind je op het inschrijfformulier.

2-daagse trainingStartdatum
In-companyIn overleg
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools)wo. 12 juni 2024
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools)ma. 26 augustus 2024
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools)di. 15 oktober 2024
Design Thinking training (incl. Design Sprint Tools)wo. 18 december 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Tijden en locatie

Alle ingeplande trainingsdata staan vermeld op het inschrijfformulier. Het inschrijfformulier vind je door te klikken op het groene tabje ‘inschrijven’ boven aan deze pagina.

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

Voor een volledig overzicht van alle geplande trainingsdata klik je boven aan deze pagina op het groene tabje ‘inschrijven’.

Heb je vragen over de training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder.

Download de brochure voor de Design Thinking training

brochure agile scrum training

Videoreacties deelnemersagile scrum training video testimonial

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group certificaat.

Investering

 • De kosten voor de 2-daagse Design Thinking training zijn € 1095.

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze Design Thinking training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

Betalingsmogelijkheden

betalingsmogelijkheden-agile-en-scrum-trainingen

 

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in:

 • Virtual classrooms (online)
 • Utrecht (Aristo Utrecht CS). Parkeerinformatie voor deze locatie kan je hier terugvinden.
 • Utrecht (Offices for You)
 • Eindhoven (BCN Eindhoven)
 • Zwolle (BCN Zwolle)

Data en tijden

In onderstaand inschrijfformulier vind je alle ingeplande trainingsdata (in het eerste veld). Trainingsdagen duren van 09.30 tot 16.00.

Schrijf je via onderstaand formulier in voor de Design Thinking training.

Agile Scrum Group B.V. garandeert dat persoonlijke informatie die u verstrekt strikt vertrouwelijk wordt behandeld en niet aan derden zal worden verstrekt. Door middel van het boeken van deze training gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Onze klanten