samen
werken
De Sprint Backlog: alles wat je moet weten (video uitleg + template download)
Scrum kent twee belangrijke artefacten: de Product Backlog en de Sprint Backlog.
De Sprint Backlog is de verzameling van alle Product Backlog items die geselecteerd zijn voor de Sprint. Daarnaast vormt de Sprint Backlog een plan waarmee inzichtelijk wordt hoe het Sprint doel behaald gaat worden.
De Sprint Backlog wordt gebruikt om visueel inzicht te krijgen in de voortgang van het team tijdens de sprint.
De Sprint Backlog geeft in een oogopslag informatie over de stand van zaken. Welke User Stories maken onderdeel uit van de Sprint? Aan welke User Stories wordt gewerkt? Welke taken resteren er nog per User Story?
Tijdens de Sprint Planning meeting legt de Product Owner de Product Backlog items (meestal in de vorm van User Stories) uit die de hoogste prioriteit hebben. De Developers (voorheen Development Team genoemd) bepalen vervolgens hoeveel User Stories zij oppakken in de sprint. De Product Owner geeft dus een voorkeur aan, maar Developers beslist uiteindelijk welke items daadwerkelijk worden meegenomen. Hierbij kiezen Developers altijd vanaf bovenaan de Product Backlog de items. Dit zorgt ervoor dat er altijd aan de belangrijkste items wordt gewerkt. De geselecteerde Product Backlog items worden vervolgens op de Sprint Backlog geplaatst.
Taken op de Sprint Backlog
Developers gaan daarna in de Sprint Planning elk Product Backlog item splitsen in taken. Deze worden ook op de Sprint Backlog gezet. Deze taken vormen samen het geheel van activiteiten dat gedaan moet worden om de User Story op te kunnen leveren. Om tijdens de Sprint voortgang te maken is het van belang dat de taken niet groter zijn dan een dag werk. Op deze manier worden er elke dag taken afgewerkt.
Aangezien de taken fysiek op de Sprint Backlog verschuiven van To Do, naar Doing, naar Done ontstaat er visuele Flow. Deze Flow geeft de Developers energie.
De Sprint Backlog is een levend document. Als het nodig is kunnen de Developers de Sprint Backlog gedurende de Sprint aanpassen. Bijvoorbeeld omdat er meer taken nodig zijn om de Product Backlog items af te kunnen ronden.
Ook interessant:
- Uitleg Scrum begrippen
- Wat is een User Story
- De Product Backlog: Alles Wat je Moet Weten (+Template)
- Wat is Scrum?: 10 korte animatie video’s
- 10 Retrospective vormen met voorbeelden en ideeën
Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je)