slim
samen
werken

De Manager als Teamontwikkelaar

de-manager-als-teamontwikkelaar

In de laatste editie van MT Rendement is het artikel ‘De manager als teamontwikkelaar’ verschenen, geschreven door onze Agile Coach Eveline Kreuk.

Preview van het artikel

Steeds meer organisaties gaan over op Agile werken, zelfsturing of zelforganisatie. Het voordeel van zelforganiserende teams is dat het aanwezige talent beter wordt benut. Teams zijn resultaatverantwoordelijk en krijgen de ruimte om hun werk zelf in te richten op een wijze die het beste bij hen past. Daarmee zijn zelforganiserende teams slagvaardig en wendbaar, een noodzaak om om te gaan met continue veranderingen in de omgeving. Passend leiderschap van de manager is hierbij van cruciaal belang.

Wat is de focus van de manager bij zelforganisatie? De manager stelt kaders door het uitdragen van de visie en het stellen van prioriteiten. Verder stelt de manager zelforganisatie en continu leren centraal. Dit gaat echter niet vanzelf. De manager heeft een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een team naar een resultaatgericht topteam. Hoe teams zich ontwikkelen en wat je als manager kunt doen in verschillende fasen, lees je in het artikel: De manager als teamontwikkelaar. Na het lezen van het artikel heb je inzicht in de randvoorwaarden en het ontwikkelen van een topteam. Ook krijg je praktische tips om teams naar een hoger niveau te brengen.

Ook interessant

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je)

Over de auteur: Eveline Kreuk

Eveline is Zelforganisatie en Agile coach en heeft een verantwoordelijke rol in het realiseren van succesvolle transformaties. Eveline helpt teams en leiders bij het begrijpen en consequent toepassen van de principes van Zelfsturing en Agile in de praktijk. Ook heeft zij onderzoek gedaan bij verschillende zelfsturende organisaties naar faal- en succesfactoren. Wat Eveline kenmerkt is dat ze mensen weet te inspireren en te enthousiasmeren. Eveline deelt graag haar (praktijk)kennis door het geven trainingen maar ook in het delen van blogs en artikelen. Eveline staat altijd open om een keer kennis te maken.