slim
samen
werken

Human Capital Group Scrum

Human Capital Group

Human Capital Group levert specialistisch HR advies, diensten, managed services en producten binnen het brede HR domein voor een breed palet aan opdrachtgevers.

Website: https://www.humancapitalgroup.nl

Vraag

Agile werken brengt vanzelfsprekend veranderingen met zich mee. Wendbare organisaties zijn platte organisaties, maar hoe houd je daar grip op? En hoe veranderen functies, rollen en beloningen in een Agile organisatie? Dit zijn voorbeelden van vragen waar de Human Capital Group graag mee aan de slag wilde gaan.

Daarom vroeg de organisatie aan Agile Scrum Group om een Scrum basistraining te verzorgen voor ongeveer 30 medewerkers, met aansluitend een dialoog om de impact van Agile werken op de eigen dienstverlening en organisatie te verkennen.

Een erg interessante opdracht, waar we met veel plezier aan hebben gewerkt!

Onze dienstverlening

We hebben samen gekozen voor een tweeledige aanpak met een Agile Scrum basistraining en een avondprogramma inclusief dialoog over de impact van Agile Scrum op de dienstverlening en interne organisatie van de Human Capital Group.

Het doel van de Scrum basistraining was het overbrengen van de basiskennis over Scrum maar bovenal het creëren van enthousiasme voor Scrum en het leren toepassen van Scrum in de praktijk. We gingen in op de Scrum principes, het Scrum Framework, Scrum rollen en Scrum tools. Ook Scrum praktijksimulaties kwamen aan bod door middel van de LEGO Game en een vertaling naar de eigen werkomgeving.

Tijdens het avondprogramma kwamen de drie groepen die de basistraining afzonderlijk hadden gevolgd bij elkaar om de dialoog aan te gaan over de invloed van Agile Scrum op HR en de invloed van Agile Scrum op de interne organisatie van de Human Capital Group.

Consultant

Rik van der Wardt

Rik van der Wardt

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Vraag naar de mogelijkheden via e-mail: info@agilescrumgroup.nl of telefoon: 020-2614195 of vul hier het contactformulier in. We helpen je graag.