slim
samen
werken

Ingrid Manasse

ingrid_manasse_agile_coach_en_trainer

Ik ben: Ingrid Manasse, woonachtig in het groene hart van Nederland, in Woerden. Als kind woonde ik in Groningen, als au-pair in Parijs en in mijn studententijd in Leiden, Amsterdam en Bordeaux. Later heb ik met mijn man en kinderen ook nog een jaar in Kaapstad gewoond.
Nadat ik Psychologie en Communicatiewetenschappen heb gestudeerd, ben ik terecht gekomen in de IT, als consultant, teamleider en manager. Ook ben ik trainingen gaan verzorgen. Bij Agile Scrum Group heb ik Scrum geïmplementeerd bij niet-IT organisaties, zoals op scholen en in de zorg. In het werken met processen en best-practices, ben ik telkens gefascineerd door hoe de mensen (niet) samenwerken om hun doelen te bereiken. Als trainer en teamcoach heb ik me verdiept in (persoonlijk) Leiderschap, in Agile werken en Scrum, maar ook Deep Democracy (teamdynamieken), DISC en ben ik internationaal gecertificeerd NLP trainer. Mijn kracht zit in de mensen motiveren en meekrijgen in veranderingen. Hoe? Door niet weg te lopen voor weerstand maar deze aan te gaan. Motiveren, inspireren, eigenaarschap bevorderen en weerstanden ombuigen naar nieuwe energie.
“Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden”

5 termen die mij omschrijven: enthousiast, leergierig, doortastend, verbinder, positief confronterend

Ik doe: Bij Agile Scrum Group verzorg ik de NLP voor Coaches training. Met enthousiasme train ik deelnemers hoe ze NLP kunnen gebruiken om betere coaches te worden. Hierbij zet ik mijn kennis gecombineerd met teamcoach-ervaring in, en ga er altijd vanuit dat elk individu een goede intentie heeft. Als mensen leren eigenaarschap en verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen, bevordert dat het gevoel dat ze een waardevolle bijdrage leveren. Organisatie-doelen kunnen beter worden gehaald en medewerkers ervaren meer werkplezier. “Fluitend naar je werk”, dat gun ik iedereen!

In mijn vrije tijd: ben ik druk met mijn gezin met partner en 3 pubers. We sporten allemaal graag en veel, van hockey en freerunnen tot dans en in de sportschool. Het is altijd een gezellige drukte bij ons. Daarnaast zijn mijn man en kids echte survivallers en gaan we graag kamperen met het gezin en vrienden, liefst midden in een bos waar minimale voorzieningen zijn. Back to nature, daar laden we allemaal helemaal van op.