slim
samen
werken

Ingrid Manasse

Ik ben: Ingrid Manasse, woonachtig in het groene hart van Nederland, in Woerden. Als kind woonde ik in Groningen, als au-pair in Parijs en in mijn studententijd in Leiden, Amsterdam en Bordeaux. Later heb ik met mijn gezin ook nog een jaar in Kaapstad gewoond.

Nadat ik Psychologie en Communicatiewetenschappen heb gestudeerd, ben ik terecht gekomen in de IT, als consultant, teamleider en manager. In het werken met processen en best-practices, was ik telkens gefascineerd door hoe de mensen (niet) samenwerken om hun doelen te bereiken. Als trainer en teamcoach heb ik me verder verdiept in (persoonlijk) Leiderschap, in Agile werken en Scrum, maar ook Deep Democracy  (teamdynamieken), DISC en NLP, welke inzicht geven in communicatie-misverstanden. Mijn kracht zit in de mensen motiveren en meekrijgen in veranderingen. Hoe? Door niet weg te lopen voor weerstand maar deze aan te gaan. Motiveren, inspireren, eigenaarschap bevorderen en weerstanden ombuigen naar nieuwe energie.

“Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden”

ingrid_manasse_agile_coach_en_trainer

5 termen: enthousiast, leergierig, doortastend, verbinder, positief confronterend

Ik doe: Bij Agile Scrum Group ben ik Agile coach en trainer. Met enthousiasme train ik groepen in Agile en Scrum en met betrokkenheid begeleid ik organisaties die met Agile en Scrum willen gaan werken of daar verbeterstappen in willen maken. Hierbij zet ik mijn kennis gecombineerd met teamcoach-ervaring in, en ga er altijd vanuit dat elk individu een goede intentie heeft. Als mensen leren eigenaarschap en verantwoordelijkheid te krijgen en te nemen, bevordert dat het gevoel dat ze een waardevolle bijdrage leveren. Organisatie-doelen kunnen beter worden gehaald en medewerkers ervaren meer werkplezier. “Fluitend naar je werk”, dat gun ik iedereen!

In mijn vrije tijd: ben ik druk met mijn gezin met partner en 3 pubers. We sporten allemaal graag en veel, van hockey en freerunnen tot ballet, hiphop, house en moderne dans, tot groepssportlessen op de sportschool zoals bodybalance en bodypump. Het is altijd een gezellige drukte bij ons. Daarnaast zijn mijn man en kids echte survivallers en gaan we graag kamperen met het gezin en vrienden, liefst midden in een bos waar minimale voorzieningen zijn. Back to nature, daar laden we allemaal helemaal van op.

Werken bij ASG ervaar ik als: Heerlijk! Er is veel vrijheid en veel vertrouwen, er is ruimte voor ondernemerschap in een informele en professionele setting. We delen de drive om organisaties en teams te helpen om beter en prettiger doelgericht samen te werken en vertrouwd te worden met Agile en Scrum. En dat doen we als team zelf ook: in onze retrospectives zijn we voortdurend bezig met “wat gaat goed, wat kan beter”. Slim samen werken, ik voel me als een vis in het water!