slim
samen
werken

Fred Batten

Fred agile coach scum trainer consultant

Ik ben: Fred Batten. Ik ben geboren in Groningen maar al gauw vertrokken richting het zuiden van het land en uiteindelijk opgegroeid in Brabant en nu woonachtig in het mooie Oosterhout.

Ik ben mijn carrière begonnen als IT consultant in de tijd dat de verwerkingscapaciteit die we nu in een laptop hebben, werd geleverd door een mainframe. Als IT consultant was ik voornamelijk werkzaam in de telecommunicatie- en energiebranche.

Inmiddels zo’n 15 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar managementrollen waarbij ik verantwoordelijk was voor Business Development, Delivery en HR.  Gedurende deze jaren werkten de teams waarvoor ik verantwoordelijk was steeds vaker conform het Agile gedachtengoed. Daar heb ik gezien hoe waardevol Agile werken kan zijn. Zowel voor de business in termen van wendbaarheid maar ook voor medewerkers in termen van werkgeluk.

De ervaring die ik als manager heb opgedaan met Agile werken en mijn interesse voor de mens achter de consultant, combineer ik in mijn werk als Agile coach en trainer. Hierbij begeleid ik teams en organisaties naar hogere ‘wendbaarheid’ en focus op ‘waardecreatie’ en ‘werkgeluk’.

5 termen die mij omschrijven: Betrokken, analytisch, pragmatisch, helikopterview, resultaatgericht

Ik doe: Bij Agile Scrum Group werk ik als Agile coach en trainer op het gebied van Agile werken. Energie krijg ik als mensen een stap maken in kennisontwikkeling en/of persoonlijke ontwikkeling. In mijn rol bij de Agile Scrum Group is dit wat ik dagelijks tegenkom!

In mijn vrije tijd: Ik maak graag, samen met mijn partner Anna, een wandeling waarbij we steevast eindigen op een terras met een drankje en een hapje. We badmintonnen ook allebei en doen dat bij de lokale vereniging. De ene keer samen, de andere keer met ons eigen team waarmee we competitie spelen. Maandagavond is gereserveerd voor het repeteren met de band waarin ik speel en natuurlijk zo nu en dan een zaterdag- of zondagavond wanneer we een optreden hebben.

Werken bij de Agile Scrum Group ervaar ik als: Vertrouwd! Vanaf het eerste moment dat ik hier werk, voel ik me thuis. Veel vrijheid maar ook voldoende contactmomenten om mij onderdeel te voelen van het team. Naast de informele sfeer is er ook sprake van een hoge mate van professionaliteit. Dit zie ik onder andere terug in de kwaliteit van de hulpmiddelen die worden gebruikt voor de trainingen en het goed geoliede proces in de backoffice.