slim
samen
werken

Event: Agile Werken bij Gemeenten

event agile werken bij gemeenten banner
Dit event staat gepland op 14 mei 2020 (09:15 – 12:30) online via ZOOM. Deze ochtend is bedoeld voor projectleiders, managers en leidinggevenden binnen gemeenten. Inschrijven is gratis.

Meer complexe projecten in gemeenteland?

Heb jij in jouw gemeente ook te maken met meer complexe projecten door schaalvergroting? En hoe zit het met de uitvoering van gedelegeerde rijkstaken binnen het sociaal domein? Zijn uitlopende projecten eerder regel dan uitzondering? En vraag jij je ook af hoe het kan dat jouw medewerkers de gewenste resultaten niet halen? En hoe zit het met de motivatie van je medewerkers? Zijn ze happy met de situatie?

…Agile werken brengt daar verandering in

Maak kennis met Agile werken en scrum. Een manier van denken en doen waarmee complexe projecten bewezen sneller en beter worden opgeleverd, terwijl medewerkers meer plezier hebben in hun werk. Agile Scrum Group wil graag ervaringen delen met jou en samen verkennen waar kansen liggen om maatschappelijke dienstverlening binnen gemeenten nog beter te maken.

Zeker nu veel collega’s vanuit huis werken is goed en slim samen werken essentieel voor het behalen van resultaten. Agile werken biedt structuur, faciliteert feedback en is resultaatgedreven.

Waarom Agile bij Gemeenten?

Gemeenten hebben te maken met nieuwe taken binnen het sociaal domein, bieden steeds meer digitale diensten aan burgers aan, en inwoners worden mondiger. Dat betekent meestal dat de traditionele manier van werken niet altijd meer de juiste match is voor het realiseren van goede dienstverlening. Nieuwe projecten zijn vaak complex en vereisen veel samenwerking. Zowel intern tussen afdelingen als extern met de inwoners van jouw gemeente. Dit zijn precies de omstandigheden waarin Agile werken en Scrum een grote meerwaarde bieden.

Programma van het Agile Werken bij Gemeenten Event

09:15 – 09:30 Aanmelden via Zoom

09:30 – 09:45 Welkom

09:45 – 10:20 Gastspreker Alexander van Ravesteijn: Alexander werkt sinds 2015 in verschillende projecten met Agile. De eerste jaren was dit binnen de IT waar de Agile gedachtengoed ook vandaan komt. Maar in 2017 werd hij gevraagd om Scrumteams op te zetten binnen het Sociaal Domein van de gemeente Renkum. Daarna volgden meerdere opdrachten binnen gemeente Rotterdam en momenteel helpt hij bij de doorontwikkeling van het Breed Sociaal Loket van de gemeente Lopik.

10:20 – 10:30 Koffiepauze

10:30 – 10:45 Uitleg en start Open Space*

10:45 – 12:15 Open Space*

12:15 – 12:30 Afsluiting

*dit is een open space

Inschrijven (gratis)

Inschrijven kan gratis via onderstaand formulier. Als je je inschrijft gaan we uit van je aanwezigheid.

Over de auteur: Klaas van de Gevel

Klaas is Agile Coach afkomstig uit een IT omgeving. Zijn expertise ligt op het coachen van teams in Agile werken. Als Scrum Master of Agile Coach heeft Klaas een pragmatische, resultaatgerichte aanpak.

LINKEDIN
Follow by Email
Schrijf je in om om de week de nieuwste Agile inzichten te ontvangen