slim
samen
werken

Agile teamontwikkeling training

Om een team effectief, met plezier en zelforganiserend te laten samenwerken is het essentieel om te werken aan een positieve mindset en cultuur. Samenwerking gaat vanuit vertrouwen en het kennen van elkaars kwaliteiten. De Agile teamontwikkeling training helpt personen maar ook gehele teams om effectiever en productiever met elkaar samen te werken.

Wat houdt deze Agile teamontwikkeling training in?

Tijdens deze 2-daagse training leer je hoe je binnen een team elkaar persoonlijk maar ook elkaars ambities beter leert kennen. Hoe je het hogere doel van een team vaststelt. We staan stil bij onderwerpen als: gebruik maken van elkaars kwaliteiten, gemeenschappelijke ambities, concrete teamdoelen, (vertaling naar) projecten, teamwaarden en afspraken. De projecten komen op een Agile portfolio. Het portfolio stelt je in staat om transparant te maken wat je samen doet en wil. Tevens kun je samen sturen op prioriteiten en samen bepalen wie waarvan is.

Deze tweedaagse training is er op gericht om te leren:

 • Hoe je als team samen én als teamlid individueel effectief functioneert
 • Hoe je open met elkaar communiceert en vertrouwen creëert
 • Hoe je feedback geeft en ontvangt en omgaat met conflicten in een team
 • Hoe je aan een Purpose (hogerliggend teamdoel) voor je team bouwt en hier ook naar handelt
 • Wat de waarden zijn van jouw team en hoe je een high performing team creëert
 • Hoe zelforganisatie past in jouw team én binnen je organisatie

Tijdens de training wordt veel geoefend door middel van simulaties. Dit gebeurt in een veilige omgeving, waarin we elkaar respecteren en elkaar helpen. We werken aan de hand van de meest voorkomende theorieën die verband houden met teamontwikkeling, zoals:

 • Lencioni, de 5 frustraties van teamwork
 • Hershey Blanchard, situationeel leiderschap
 • Tuckman, de fasen van teamontwikkeling
 • Marston, DISC-model
 • Kasasek, werkstress-model
 • Bennis & Shephard, groepontwikkeling model

Verschil open inschrijving en incompany

Deze training kan je zowel op basis van open inschrijving als incompany volgen. Uiteraard zijn er een aantal verschillen in de opzet van de training. Doordat het team reeds samen is bij een incompany training, kan er direct worden gewerkt aan bijvoorbeeld het elkaars waarden en ambities leren kennen, een gezamenlijke Purpose bepalen en het gezamenlijk opstellen van een Agile projectenportfolio voor het team.

NB: voor deze opleiding is het van belang om minimaal een theoretische kennis te hebben van de rol van Scrum Master.

Tijden en locatie

Onze trainingsdagen starten altijd om 09:30 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur (inclusief lunch).

De trainingen vinden plaats in:

 • Utrecht (Meeting Plaza)

Heb je vragen over de Agile teamontwikkeling training?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Certificering

Na afloop van de opleiding ontvang je een Agile Scrum Group certificaat.

Investering

 • De kosten zijn € 1195

De prijs is inclusief alle opleidingsmaterialen, Agile Scrum Group certificaat en drankjes/lunch, en exclusief BTW.

Direct inschrijven

Offerte per mail? Klik hier

Wist je dat je een deel van de kosten van deze training terugkrijgt bij het boeken van een vervolgtraining? Lees hier meer over korting op je training.

In-company

Wil je deze training in-company organiseren? Dat kan vanaf 4 deelnemers. Bel op 020 2614 195 of mail en we sturen je een offerte toegespitst op jouw situatie.

Open inschrijving

De trainingen vinden plaats in Utrecht (Meeting Plaza). Op deze locatie is er een parkeerkaart beschikbaar voor €12,50. Klik hier voor meer informatie.

Agile teamontwikkeling

Woe. 23 januari 2019 in Utrecht (Meeting Plaza)

Om een team effectief, met plezier en zelforganiserend te laten samenwerken is het essentieel om te werken aan een positieve mindset en cultuur. Samenwerking gaat vanuit vertrouwen en het kennen van elkaars kwaliteiten. De Agile teamontwikkeling training helpt personen maar ook gehele teams om effectiever en productiever met elkaar samen te werken. Trainingsdata: 23 en 24 januari 2019.

Inschrijven

Optie nemen

Agile teamontwikkeling

Maa. 18 maart 2019 in Utrecht (Meeting Plaza)

Om een team effectief, met plezier en zelforganiserend te laten samenwerken is het essentieel om te werken aan een positieve mindset en cultuur. Samenwerking gaat vanuit vertrouwen en het kennen van elkaars kwaliteiten. De Agile teamontwikkeling training helpt personen maar ook gehele teams om effectiever en productiever met elkaar samen te werken. Trainingsdata: 18 en 19 maart 2019.

Inschrijven

Optie nemen

Agile teamontwikkeling

Woe. 26 juni 2019 in Utrecht (Meeting Plaza)

Om een team effectief, met plezier en zelforganiserend te laten samenwerken is het essentieel om te werken aan een positieve mindset en cultuur. Samenwerking gaat vanuit vertrouwen en het kennen van elkaars kwaliteiten. De Agile teamontwikkeling training helpt personen maar ook gehele teams om effectiever en productiever met elkaar samen te werken. Trainingsdata: 26 en 27 juni 2019.

Inschrijven

Optie nemen