slim
samen
werken

Slim Online Samenwerken – Curriculum

Is jouw team de afgelopen periode ook gestart met online samenwerken? Dan zul je waarschijnlijk de eerste successen hebben behaald, maar het is ook niet gek dat nog niet alles vlekkeloos verloopt.

Om de online samenwerking binnen teams verder te verbeteren hebben we 10 korte workshops ontwikkeld die je per stuk af kunt nemen. Wat heeft jouw online team nodig?

Online-Curriculum

Hoe ziet een workshop uit het curriculum er uit?

De workshops duren één dagdeel en zijn ontwikkeld voor teams van maximaal 12 personen die online samenwerken. Het maakt niet uit of je net bent gestart met online samenwerken of dat je hier al meer ervaring mee hebt. De sessies worden verzorgd in een virtual classroom op een moment naar keuze.

10 workshops die individueel kunnen worden afgenomen

  • Workshop: Startpunt vaststellen met een teamcanvas: geen enkel team kan zich verbeteren zonder startpunt. In deze workshop zetten we met het team haarscherp neer wat het hogere doel is van het team, welke rollen er zijn en welke verantwoordelijkheden en taken daar bij horen, welke teamwaarden belangrijk zijn, en welke werkafspraken essentieel. De workshop schept helderheid over de samenwerking en biedt een startpunt om continu te verbeteren. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Digitale tools om samen te werken (Slack, Trello, Teams, Zoom, Miro): online samenwerken kan alleen succesvol zijn als je een team goed ondersteunt met digitale tools. In deze workshop bepalen we welke tools het best aansluiten op de samenwerking binnen jouw team, leren we je hoe de tools werken, en configureren we de tools zodat je direct aan de slag kunt. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Hoe pak je projecten aan met Scrum? (en hoe doe je dit volledig online?): projecten komen moeilijker van de grond als je op afstand samenwerkt. Des te belangrijker dat je een goede werkwijze hebt voor projecten. Scrum biedt perfecte handvatten voor online samenwerking. In deze workshop leer je hoe Scrum werkt en hoe je Scrum online toepast. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Hoe organiseer je processen met Kanban? (en hoe doe je dit volledig online?): Kanban kun je gebruiken om projecten of processen uit te voeren. Het is een methode om efficiënt online samen te werken als team. In deze workshop leer je wat Kanban is en hoe het kan werken voor jouw team. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Effectief online communiceren met DISC: DISC is een assessment dat inzicht geeft in je eigen gedrag en dat van je teamleden. Met deze workshop krijgt het team inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen teamleden. Het resultaat is betere online communicatie en samenwerking. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Werkvormen voor digitaal overleg met Liberating structures: het levend houden van online meetings kan uitdagend zijn, zeker als je voor langere tijd digitaal moet samenwerken. Om iedereen betrokken te houden en draagvlak te creëren kun je innovatieve werkvormen inzetten. Hoe je dat doet leer je in deze workshop. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Hoe blijf je als team verbeteren als je elkaar weinig ziet? Ook teams die online samenwerken moeten zich continu blijven verbeteren. Hoe pak je dat aan in online teams? In deze workshop leer je hoe je online verbetert als team. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Innoveren in onrustige tijden met Design Thinking: veel organisaties vinden zichzelf tegenwoordig in rap tempo opnieuw uit. Veel van hen gebruiken de Design Thinking of Design Sprint methode. In deze workshop leer je als team wat deze methoden inhouden en hoe je van complexe problemen naar innovatieve oplossingen kunt komen. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Agile werken digitaal opschalen met SAFe: samenwerken binnen een team is al lastig als je online samenwerkt, maar hoe structureer je een online samenwerking tussen verschillende teams? In deze workshop leer je om de samenwerking op te schalen met SAFe. Vraag een offerte aan.
  • Workshop: Hoe coach je online? Deze workshop is vooral bedoeld voor coaches en leidinggevenden. Want juist wanneer je op afstand werkt, is het van belang om collega’s te coaches zodat zij betrokken en gemotiveerd blijven. Hoe je dat via online doet leert jouw team in deze workshop. Vraag een offerte aan.

Waarom Agile Scrum Group?

Agile Scrum Group is gespecialiseerd in Scrum voor IT én non-IT omgevingen. Onze trainers hebben veel praktijkervaring waardoor de theorie tot leven komt in deze basistraining. Het beste bewijs hiervan zijn de goede beoordelingen van eerdere deelnemers. We scoren 8.6 uit 10 en daar zijn we trots op!

Heb je vragen over het curriculum?

Neem dan contact op via 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder.

Ervaringen deelnemers

Certificering

Aan dit curriculum is geen certificering verbonden. Deelnemers kunnen desgewenst een digitaal certificaat van deelname ontvangen.

Investering

De kosten zijn afhankelijk van jouw specifieke situatie en wensen. Als je contact opneemt koppelen we je direct aan een adviseur die kan meedenken en vervolgens een voorstel op maat uitbrengt. Je kunt ons bereiken op 020 2614 195 of per mail.

Betalingsmogelijkheden

Offerte aanvragen

Als je geïnteresseerd bent in één of meerdere modules dan kun je ons bereiken via 020 2614 195 of door onderstaand formulier in te vullen.

Onze klanten