slim
samen
werken

over agile scrum group

Op 7 juni 2022 organiseren wij een interactief webinar over het onderwerp Liberating Structures.

Wil jij je aanmelden? Helaas zit deze editie vol, maar je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen herhalen we het webinar nogmaals. Zie hiervoor het formulier onder aan de pagina.

Eindeloze meetings en PowerPoints…

Iedereen maakt ze wel eens mee en sommigen zelfs veel te vaak: Meetings, Power Point presentaties, of brainstormsessies; georganiseerd met de beste bedoelingen, maar waar de aandacht, betrokkenheid en energie snel onder het nulpunt zakt.

Dit kan anders en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Liberating Structures bieden een goede oplossing voor dit veelvoorkomende probleem.

Wat zijn Liberating Structures?

Liberating Structures zijn werkvormen die alle groepsleden activeren en laten samenwerken. Je voorkomt ermee dat dominante groepsleden de boventoon voeren en de lijn van het gesprek bepalen. Je maakt daarentegen juist gebruik van de creatieve en innovatieve ideeën uit de hele groep. Door groepsleden te laten samenwerken rond kernvragen en uitdadingen ontstaan de meest innovatieve ideeën.

Schema-Liberating-Structures

Waarom liberating structures?

Liberating structures is een verzameling van simpele, maar subtiele werkvormen die helpen om betrokkenheid, innovatie en participatie te vergroten binnen groepen. Door middel van Liberating Structures wordt er optimaal gebruik gemaakt van de collectieve expertise en kennis van de groep. Met Liberating Structures kan de effectiviteit en uitkomsten van eerdergenoemde bijeenkomsten dus aanmerkelijk worden verbeterd. Kom je zelf de Liberating Structures ervaren?

Programma Liberating Structures webinar 

9.30-10.00u Welkom + kennismaken (1-2-4-all)
10.00-10.15u Introductie en context Liberating Structures
10.15-10.25u Pauze
10.25-11.00u Liberating Structures bij Rabobank (Rosalie Armstrong Barkley)
11.00-11.10u Pauze
11.10-11.40u Zelf ervaren: werkvorm van Rabobank (verrassing werkvorm)
11.40-12.00u Vragen en afsluiting

Het webinar zal van 9:30 tot 12:00 zijn.

Praktische zaken

Een dag voor het webinar ontvang je via de mail de zoom link om deel te nemen. Verder raden wij aan om een stabiele internet verbinding te hebben en het webinar te volgen via een groot scherm (tablet of desktop).

Locatie

Dit webinar zal online via ZOOM plaatsvinden.

Meld je aan voor de wachtlijst

Helaas zit deze editie vol. Bij voldoende animo herhalen we het webinar op een nieuwe datum. Aanmelden voor de wachtlijst kan via onderstaand formulier. Je ontvangt geen bevestigingsmail, maar hoort van ons wanneer er een nieuwe datum gepland is.

 

 

Contact