slim
samen
werken

Scrum Day Europe 2016: de 21e verjaardag van Scrum

7 juli 2016, Scrum Day Europe Amsterdam. De 21e verjaardag van Scrum. Tijd voor een “retrospective” en ook een goed moment om vooruit te kijken naar de toekomst van Scrum en Agile. In deze blog geeft Ivar Rameijs, die bij het evenement aanwezig was, een impressie van een aantal presentaties die hij heeft bijgewoond, waarbij een aantal onderwerpen aan bod komen die betrekking hebben op de Agile organisatie.

Scrum day Europe: hebben we in de toekomst nog managers nodig?

Deze vraag stelde Jurriaan Kamer ons. Het lijkt erop dat de manager niet meer nodig is wanneer de organisatie bestaat uit zelfsturende teams en wanneer de medewerkers zelf hun verantwoordelijkheid kunnen nemen om hun werk goed te doen. Maar wie daagt de medewerkers dan uit om het beste uit zichzelf te halen? Wie coördineert de activiteiten van de diverse teams en de medewerkers en wie zorgt ervoor dat de teams bij blijven dragen aan de doelen van de organisatie? Bij de grote bedrijven in bijvoorbeeld Silicon Valley zijn nog steeds managers aan het werk, maar die vervullen een andere rol dan zoals die in traditionele organisatie wordt vervuld. De nieuwe manager is coach, motivator en heeft als doel ervoor te zorgen dat de medewerkers succesvol worden. Een manager kan dus zeker nog van grote waarde zijn in een Agile omgeving, het gaat om de manier waarop de rol wordt vervuld.

Scrum day Europe

Wat is er naast de ‘nieuwe manager’ dan nog meer nodig om medewerkers succesvol te houden?

Binnen een (Scrum) team is dat, wat Marc Löffler betreft, passie. Hoe goed de tools en processen ook mogen zijn, als een team niet de juiste drive heeft, dan is de kans groot dat het geen succesvol project wordt. Dit is in lijn met het Agile Manifesto: het gaat om mensen en hun interacties, boven processen en gereedschap. De Scrum Master of manager zal moeten werken aan een passievol team, want zo’n team zal zelf gemotiveerd zijn om obstakels weg te nemen. Een sterke visie vanuit het management, gedreven medewerkers en doelen waar het team aan bij kan dragen, zijn van essentieel belang. Activeer dus de passie binnen het team!

Naast een gedreven team en coachende ondersteuning, is ook de organisatie zelf van belang. Vikram Kapoor vertelde ons zijn visie op de organisatie van de toekomst. Deze ‘responsive enterprise’ is in staat om zich continu aan te passen aan verandering. Dat laatste is van essentieel belang om voort te blijven bestaan. De basis hiervoor is de mate van versnelling die een organisatie weet te bereiken. Zij wordt gedreven door een aantal krachten, maar wordt beperkt door haar ‘gewicht’ (naar de eerste wet van Newton). In een heldere presentatie zet Vikram de krachten uiteen en laat zo zien wat er voor nodig is om een hoog aanpassingsvermogen te ontwikkelen als organisatie.

SDE2016

Hoe flexibel is Scrum?

Het is duidelijk dat Scrum Day Europe zich niet beperkt tot presentaties en workshops over Scrum alleen. Het programma gaat ook over de kracht van Agile en wat Agile te bieden heeft voor organisaties en haar medewerkers. Wat betreft Scrum is de opmars van de toepassing van het model in de non-ICT begonnen. Agile Scrum Group richt zich op deze doelgroep. Dit vergt soms wel flexibel omgaan met de inzet van het Scrum model. Maar hoe flexibel kunnen we zijn? Welke elementen mogen we zeker niet uit het model halen om de kracht van Scrum niet te verliezen? En moet de gehele organisatie over gaan op Agile werken, of kan het model op zich zelf staan als project management methodiek. Over dit onderwerp de volgende keer meer. Dan ga ik in op de vraag: Hoe Agile is Scrum?

Geïnteresseerd geraakt of nog meer weten of Scrum door middel van interessante sprekers? Of wil je gewoon weten of Scrum iets is voor jouw organisatie? Op ons eigen Scrum Event op 3 november 2016 vertellen we je alles over de ins en outs van Scrum.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je)

Over de auteur: Bas Kooijman

Met zijn creatieve geest weet Bas groepen in beweging te krijgen. Hij maakt het liefst gebruik van niet-alledaagse methoden om medewerkers te inspireren. Bas houdt de nieuwste technieken in de gaten, naast Agile, Zelforganisatie zijn er zoveel meer interessante methodes. Houd zijn blogs in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

LINKEDIN
Follow by Email
Schrijf je in om om de week de nieuwste Agile inzichten te ontvangen