slim
samen
werken

Ronny Veen

Ik ben: Ronny, geboren en getogen in Groningen. In mijn studietijd is mijn liefde voor werken met zelforganiserende teams en teamontwikkeling ontstaan in de sport. 15 Jaar heb ik met plezier sportteams gecoacht en getraind. Waarbij voor mij de simpele vraag centraal stond: (en nog steeds centraal staat) “Hoe krijgen we het samen voor elkaar?” Hoe kunnen we steeds een stapje beter worden en dat doel halen dat we zo graag willen. Wat is de eerstvolgende stap en laten we dat gewoon gaan doen!

Ronny de Agile Coach zittend op bank

Via verschillende werkgevers kwam ik in aanraking met lean en scrum. Ik onderging agile transformaties en mijn eerste ‘coach’ rol was geboren. De agile filosofie en vooral scrum paste perfect bij waar mijn sporthart ligt. Ik wilde hier meer mee doen. Daarom heb ik mijn ‘stoute schoenen’ aangetrokken en werd zelfstandig consultant. Ik specialiseerde mij in agile werken met o.a. LEAN en Scrum en ging doen wat ik in de sport al deed; mensen (in teams) en de organisatie er omheen helpen ontwikkelen, zodat zij samen optimaal en met plezier kunnen groeien en presteren.
Mijn ervaringen uit o.a. de sport en werkpraktijk gebruik ik nu bij de Agile Scrum Group om teams en organisaties verder te helpen in de agile (scrum)praktijk.

5 termen die mij omschrijven: sportief, doelgericht, toegankelijk, creatief, d(o)en(k)er.

Ik doe: Bij Agile Scrum Group geef ik trainingen en coach ik teams op het gebied van agile (scrum)werken met zelforganiserende teams. Laten we samen gaan kijken wat jouw/jullie volgende stap wordt in de gekozen richting en dit doen. Want zoals Carl Jung schrijft:: “We are what we do, not what we say we will do!”

In mijn vrije tijd: Voor mij zijn er veel leuke activiteiten om te doen. Ik maak graag tijd vrij voor vrienden en familie en sporten doe ik graag. Ik tennis en bootcamp het hele jaar door en in de zomer ontspan ik graag op het water in een zeilboot en speel ik beachvolleybal. In de winter probeer ik ook nog mijn schaatsen met enige regelmaat onder te binden. Door al deze leuke activiteiten komt er soms wel een stoflaagje op mijn drumstel te liggen, maar een goede drumsessie helpt het er in ieder geval weer snel weer van af!

Werken bij Agile Scrum Group ervaar ik als: Zeer fijn en vrij! Een open en informele sfeer die ook ruimte biedt voor ondernemerschap en creativiteit. Samen zijn we verantwoordelijk voor alles binnen de Agile Scrum Group. Samen met bevlogen en enthousiaste collega’s leren we continue van elkaar.