slim
samen
werken

Roeland Doherty

Ik ben: Roeland Doherty, half-Nederlands en half-Iers, opgegroeid in de expat bubbel van Brussel. Ik heb in Dublin en Parijs mijn BA Filosofie en Economie afgerond. Na twee jaar Engelse les op middelbare scholen te hebben gegeven in Japan heb ik ervoor gekozen om naar Nederland te komen. Na mijn MA Filosofie opleiding in Amsterdam ben ik in de start-up wereld beland via een traineeship-programma: Digital Innovation bij Hyper Island. Ik heb met Design Thinking en Agile werkvormen gewerkt in deze sector. Het viel mij meteen op dat hierdoor werkplekken veel productiever en gezelliger werden.

Voordat ik bij Agile Scrum Group terechtkwam, heb ik veel ervaring als trainer opgedaan binnen het kader van digitale marketing, growth-hacking en digitale transformatie. De leukste workshops en sessies waren altijd gericht op de samenstelling, efficiëntie en cultuur van teams. Om deze reden heb ik ook de keuze gemaakt om mijn carrière hier specifiek op te gaan richten.

roelandzittendagilecoach

5 termen die mij omschrijven: empathisch, open, nieuwsgierig, enthousiast en doortastend.

Ik doe: Bij Agile Scrum Group ben ik trainer en consultant voor Agile werkvormen. Ik ben voortdurend op zoek naar de nieuwste en interessantste manieren om kennis over te dragen. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat de leerstof niet alleen wordt uitgelegd aan cursisten en klanten, maar dat ze er meteen mee aan de slag gaan om zo de theorie zelf te koppelen aan de praktijk.

In mijn vrije tijd: Ik doe veel aan improvisatietheater en vertel graag verhalen bij Mezrab in Amsterdam. Verder ben ik vaak bij één van de vele concerten in de hoofdstad te vinden. Ik ben een gigantische nerd op het gebied van hiphop, strips en games. Ook ga ik geregeld naar musea of culturele evenementen met mijn vriendin. Ik heb haar leren kennen in Japan en koken we nog graag Japans eten voor onszelf en onze vrienden.

Werken bij Agile Scrum Group ervaar ik als: deel uitmaken van een ondernemend en ondersteunend team waar heel veel te leren valt. De vrijheid die ik krijg om zelf projecten uit te werken is enorm verfrissend en er liggen enorme kansen voor zelfontwikkeling. Daarbovenop zijn mijn collega’s ontzettend gezellig en slim!