slim
samen
werken

Natasja Spaans

Ik ben: Natasja Spaans en ik woon in Amsterdam. Na het afronden van een dansopleiding besloot ik dat ik mezelf graag op andere gebieden verder wilde ontwikkelen. Om die reden ben ik in 2011 begonnen met een traineeship waarna ik in de IT terecht ben gekomen als Functioneel Beheerder. Na hier ervaring opgedaan te hebben met Lean Six Sigma, ben ik als Test Engineer in een Scrum ontwikkelteam terecht gekomen. Hier begon mijn enthousiasme voor Scrum! Ik heb mezelf hierna verder ontwikkeld als Product Owner en als Scrum Master. Omdat ik graag meer bedrijven en teams wilde helpen het Scrum raamwerk op de juiste manier toe te passen, om zo niet alleen efficiënter maar ook met meer plezier samen te werken, heb ik de stap gemaakt naar Agile Consultant. Doordat ik in iedere Scrum-rol ervaring op heb gedaan, ben ik in staat de juiste verbindingen te leggen en met iedere rol op de juiste manier te communiceren. De laatste jaren heb ik mij verdiept in Agile, coaching, werkgeluk en non-violent communication. Die laatste twee zijn voor mij erg belangrijk in het op een plezierige, effectieve manier samenwerken.

Natasja

5 termen die mij omschrijven: Analytisch, communicatief, empathisch, enthousiast en creatief.

Ik doe: Bij Agile Scrum Group doe ik hele diverse dingen. Als trainer leidt ik cursisten op tot Scrum Master of Product Owner, of leer ik mensen de basis van verschillende Agile raamwerken. Daarnaast ben ik binnen bedrijven inzetbaar als Agile Coach, als Scrum Master of als Product Owner. Deze afwisseling vind ik ontzettend leuk. Als coach binnen een bedrijf of team ben ik langer betrokken bij een groep mensen en kan ik de verbeteringen stapje voor stapje ervaren, terwijl ik als trainer veel voldoening haal uit het in korte tijd mijn kennis over te brengen aan de cursisten.

In mijn vrije tijd: Die dansopleiding verraadde het misschien al een beetje, mijn grote passie blijft nog altijd dansen. In het weekend geef ik nog steeds balletlessen aan kinderen, daarnaast ben ik zelf vooral actief op de salsavloer. De laatste jaren ben ik me meer gaan verdiepen in verschillende vormen van yoga, meditatie en ayurveda. Vrienden en familie zijn mij erg dierbaar, hier breng ik dan ook graag mijn tijd mee door. Daarnaast ben ik via Big Brother Big Sister, een vrijwilligersorganisatie die zich richt op kinderen uit kwetsbare gezinnen in Amsterdam, mentor van een tiener. Één keer per week ondernemen wij samen wat leuks en werken wij aan het verbeteren van haar zelfvertrouwen. Het is heel dankbaar om op zo’n manier van positieve invloed te kunnen zijn op iemands leven.

Werken bij de Agile Scrum Group ervaar ik als: Ondernemend! Er is genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen en je hebt een sterk team aan collega’s achter je die voor je klaarstaan wanneer nodig. Op het moment dat je voor een groep staat, sta je daar helemaal zelfstandig. Je krijgt de ruimte om hier op je eigen manier invulling aan te geven en zo kom je altijd in je kracht te staan.

Wil je contact met Natasja? Stuur haar dan een e-mail.