slim
samen
werken

Jeroen Kooistra

Ik ben: Jeroen Kooistra en ben geboren in Nijmegen. Na mijn Bachelor studie Hydraulic Engineering ben ik in Delft afgestudeerd als Coastal Engineer, waarvoor ik een half jaar in de Verenigde Staten onderzoek mocht doen naar de zandbodem van de baai van San Francisco. Geweldige tijd die ik nooit zal vergeten. Na vervolgens een aantal jaren in Rotterdam en Amsterdam te hebben gewoond, woon ik nu met mijn vrouw en zoontje in Amersfoort. Ik heb ruim 10 jaar gewerkt in de Engineering & Consultancy branche, waarin ik een echte toevlucht naar Agile raamwerken als Scrum heb zien ontstaan.

Ik ben in aanraking gekomen met Scrum toen ik in 2015 als teamleider nauw betrokken raakte bij de ontwikkeling van diverse softwareapplicaties. Ik was direct onder de indruk van de eenvoud en doelmatigheid van dit raamwerk. Al snel bleek dat ik mijn passie had gevonden en vanaf dat moment ben ik mij verder gaan specialiseren en ontwikkelen als Agile coach en trainer voor IT en non-IT teams. Vanaf dat moment heb ik verschillende trajecten begeleid rondom de introductie en implementatie van het Scrum raamwerk. Mijn opgedane ervaring als Scrum Master, Product Owner en Agile Coach pas ik nu toe bij de Agile Scrum Group.

5 termen die mij omschrijven: onderzoekend, doorzetter, empathisch, optimist en bevlogen.

Ik doe: bij de Agile Scrum Group ben ik trainer, coach en consultant voor Agile werkvormen. Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe werkvormen om in workshops en trainingen toe te kunnen passen, waarbij ik de fun-factor ontzettend belangrijk vind. Iedere dag een glimlach op het gezicht tijdens het werk zou zo maar mijn persoonlijke motto kunnen zijn! Ik merk dat ik vrij snel in staat ben om een band te creëren met de teams en individuen die ik train en coach, wat helpt om een veilige, open omgeving te creëren waarin ruimte is voor leren, lachen en kennis met elkaar delen. Mijn doel is bereikt als ik de mensen met enthousiasme en veel concrete praktijkvoorbeelden naar huis kan laten gaan, om dat vervolgens vast te kunnen houden in hun dagelijkse werk.

In mijn vrije tijd: verveel ik mij nooit. Naast veel aandacht geven aan mijn zoontje kan ik mij heel goed vermaken met het lezen van sci-fi & economie boeken, handelen op de (cryptocurrency) beurzen als belegger, spelen van boardgames met vrienden, ontwikkelen van een robot-app met een goede vriend van mij en ga ik graag karten op de kartbaan. Verder ben ik een groot liefhebber van films, met name de jaren 80 en het superhero genre vind ik te gek, en daarom ben ik regelmatig met vrienden en familie te vinden in de bioscoop. Mijn lievelingseten is Japans, sinds ik daar heb rondgereisd tijdens mijn studietijd kun je mij daar midden in de nacht voor wakker maken!

Werken bij Agile Scrum Group ervaar ik als: een groot avontuur waarbij ik het gevoel heb deel uit te maken van een hecht team met enthousiaste collega’s die dezelfde passie delen. Ik vind het ontzettend fijn veel vrijheid te hebben in mijn werktijden- en plekken en daarnaast waardeer ik de wijze waarop wij als team zelf ook Agile werken enorm. Mijn ultieme doel is om één van de beste Agile Coaches te worden van Nederland en ver daarbuiten en ik heb het gevoel dat ik daarvoor hier een sterke basis aan het ontwikkelen ben.