slim
samen
werken

Event: Hoe start ik met Zelforganisatie?

zelforganisatie-event

Helaas hebben wij dit evenement door een samenloop van vervelende omstandigheden moeten cancellen. Binnenkort plannen we een nieuwe datum in en wordt iedereen die zich voor deze editie had aangemeld op de hoogte gebracht.

Zelforganisatie zorgt voor blije klanten en medewerkers. Maar hoe realiseer je dat in de praktijk?

Het traditionele hiërarchische organisatiemodel raakt uit de tijd. In een hiërarchie wordt uitgegaan van medewerkers die beheersbaar zijn en gecontroleerd moeten worden door een manager. Je ziet dat steeds meer bedrijven de transitie maken naar Agile werken met zelforganiserende teams. Zelforganisatie stimuleert een noodzakelijke beweging van “medewerkers beheersen en controleren” naar “kundige professionals vertrouwen”. Een beweging waarin niet meer vóór medewerkers, maar mét medewerkers wordt nagedacht over werk.

Wanneer je zelforganisatie goed uitvoert, leidt dit tot meer tevreden medewerkers. Blije medewerkers leiden vervolgens tot blije klanten. Een mooie bijvangst van zelforganisatie is dat deze vorm van organiseren vaak lagere kosten met zich meebrengt.

Kom naar het event om meer te leren over:

 1. zelforganiserende teams,
 2. het starten met zelforganisatie in de praktijk,
 3. en om in gesprek te gaan met gelijkgestemden.

Het event zal kleinschalig zijn zodat er veel ruimte is voor interactie.

Programma Zelforganisatie event

 • 09:00 – 09:30 Zelforganisatie game
 • 09:30 – 10:00 Verdieping en reflectie op de game a.d.v. een theoretisch model
 • 10:00 – 10:30 Wat is zelforganisatie?
 • 10:30 – 10:45 Koffie
 • 10:45 – 11:15 Gastspreker
 • 11:15 – 11:45 Randvoorwaarden en succesfactoren zelforganisatie
 • 11:45 – 12:00 Praktische tools en frameworks voor zelforganisatie
 • 12:00 – 13:00 Lunch (Mocht je aangeven samen te willen lunchen in onderstaand formulier, dan zien we je graag)

Locatie

De locatie zal Meeting Plaza zijn. Dit is gelegen in het Centraal Station van Utrecht, in winkelcentrum Hoog Catharijne. We zullen je enkele dagen voordat het evenement start de meest recente routebeschrijving opsturen omdat Hoog Catharijne momenteel verbouwd wordt.

Wij organiseren het event voor jou

 

sprekers-event2 zelforganisatie

Aanmelden voor het event

Helaas hebben wij dit evenement door een samenloop van vervelende omstandigheden moeten cancellen. Binnenkort plannen we een nieuwe datum in en wordt iedereen die zich voor deze editie had aangemeld op de hoogte gebracht.

Over de auteur: Eveline Kreuk

Eveline is Zelforganisatie en Agile coach en heeft een verantwoordelijke rol in het realiseren van succesvolle transformaties. Eveline helpt teams en leiders bij het begrijpen en consequent toepassen van de principes van Zelfsturing en Agile in de praktijk. Ook heeft zij onderzoek gedaan bij verschillende zelfsturende organisaties naar faal- en succesfactoren. Wat Eveline kenmerkt is dat ze mensen weet te inspireren en te enthousiasmeren. Eveline deelt graag haar (praktijk)kennis door het geven trainingen maar ook in het delen van blogs en artikelen. Eveline staat altijd open om een keer kennis te maken.

LINKEDIN
Follow by Email
Schrijf je in om om de week de nieuwste Agile inzichten te ontvangen