slim
samen
werken

Event: Agile Werken in het Onderwijs

event-agile-werken-onderwijs
Dit event staat ONLINE gepland op 19 juni 2020 (09:30 – 12:00) via Zoom. Deze ochtend is bedoeld voor projectleiders, managers en leidinggevenden uit het onderwijs. Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk.

Projecten zijn oneindig en worden vaak niet opgeleverd…

Zijn langdurende projecten die niet worden opgeleverd eerder de regel dan de uitzondering? En heerst er een echte vergadercultuur waar vooral veel wordt gesproken, maar weinig tot actie wordt over gegaan? Worden projecten gezien als een extra bezigheid in plaats van een leuke manier om het onderwijssysteem beter te maken? Kortom, is er behoefte om het werk weer relevant en interessant te maken, zodat medewerkers gemotiveerd aan projecten deelnemen? Dan kunnen Scrum en andere Agile werkwijzen je helpen.

Waarom Scrum in het onderwijs?

Verantwoordelijkheden binnen het onderwijs worden steeds breder. Daar waar je voorheen als docent voornamelijk bezig was met voor de klas staan en les geven, vraagt het onderwijssysteem steeds meer verantwoordelijkheden buiten de gangbare lessen om. Dit betekent dat er een grote verandering plaatsvindt van traditioneel onderwijs naar een nieuwe vorm van werken.

Bij dergelijke grote veranderingen betekent het dus ook dat het systeem om aanpassingen vraagt. Je kunt je tijd immers maar 1 keer besteden en dat wil je goed doen. Als docent vind je het belangrijk focus te behouden op de basis: lesgeven.

Tegelijkertijd kan het ook erg motiverend werken als jij meer invloed hebt op de bredere strategie. Middels het definiëren van belangrijke projecten kun je als docent, concierge, of medewerker in het onderwijs een relevante bijdrage leveren in een projectgroep. Door dergelijke projecten op een Scrum-wijze aan te pakken, worden medewerkers in staat gesteld (onontdekte) interessegebieden of talenten verder te ontwikkelen.

Misschien schuilt er ook wel een goede organisator in je en organiseer jij straks het kerstfeest of ben je juist heel goed in schrijven en neem jij de nieuwsbrief voor je rekening. Binnen een Scrum Team is het belangrijk dat zelforganisatie centraal staat. Dit schept ruimte om creativiteit uit het team te halen en daardoor een gemotiveerd team te creëren. Dus of je nu een jaarcurriculum, een schoolreis, het sinterklaasfeest, of digitaal onderwijs wilt gaan leveren, met Scrum zorg je niet alleen voor een plezierig en leerzaam project, maar ook voor resultaat.

Programma van het Agile Werken in het Onderwijs Event

09:30 – 09:35 Welkom
09:35 – 10.05 Agile en Scrum, wat en hoe?
10:05 – 10:15 Pauze
10:15 – 11.00 Gastspreker uit het onderwijs
11:00 – 11:10 Pauze
11:10 – 11:45 Scrum game
11:45 – 12:00 Vragenronde

Locatie

Dit event zal online plaatsvinden via Zoom.

Inschrijven (gratis) Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk.

Inschrijven kan gratis via onderstaand formulier. In verband met de gebruikte werkvormen tijdens het event stellen we het op prijs als je je afmeldt als je onverhoopt toch niet deelneemt.

 

 

 

Over de auteur: Willemijn van Lier

Willemijn is Zelforganisatie- en Agile Coach. Haar passie om teams in beweging te krijgen is merkbaar zodra ze de ruimte binnen stapt. Zij benadrukt dat vertrouwen, autonomie en purpose de basis vormen voor succesvolle teams. Dit stimuleert dat teams zelf de verantwoordelijkheid voelen om gezamenlijke resultaten te behalen. Willemijn vertaalt makkelijk theorie naar praktijk; actie wakkert het leervermogen aan en daarmee de potentie om als team te groeien.

LINKEDIN
Follow by Email
Schrijf je in om om de week de nieuwste Agile inzichten te ontvangen