slim
samen
werken

over agile scrum group

Dit event staat gepland op 12 januari 2023. Dit event is bedoeld voor projectleiders, managers en leidinggevenden binnen het onderwijs. Voorkennis van Agile is niet noodzakelijk, maar er is ook ruimte om de diepgang op te zoeken.

Inschrijven

Inschrijven kan gratis aan het einde van pagina.

Wil je meer weten over dit event? Lees dan verder!

Projecten zijn oneindig en leveren weinig op…

Zijn uitlopende projecten eerder de regel dan de uitzondering? Zijn medewerkers soms moeilijk te motiveren om mee te doen in projecten? Is er altijd te weinig tijd om projecten goed uit te voeren, naast het lesgeven? Hebben jullie goede ideeën maar komt er verder niks van en blijven ze eeuwig op de to-do lijst staan? Kortom: kosten projecten jou en de school meer energie dan ze je opleveren? 

… Agile werken brengt daar verandering in

Maak kennis met Agile werken en Scrum. Dit maakt organisaties wendbaarder. Het is mogelijk om ook met een raamwerk als scrum te werken, waarbij projecten bewezen sneller en beter worden opgeleverd, terwijl medewerkers meer plezier hebben in hun werk. Scrum is de kunst van het klein en behapbaar maken. Zonder overbodige vergaderingen, juist alleen korte doelgerichte meetings.

Scrum is toepasbaar op zowel IT als niet-IT projecten. Agile Scrum Group heeft ervaring met het introduceren van Scrum in het onderwijs en wil graag ervaringen* delen met jou, en samen verkennen waar meer kansen liggen in het onderwijs. 

*Ervaringen bij diverse onderwijsinstaties,  zoals universiteiten (o.a. Universiteit Maastricht), Roc’s (o.a. Horizoncollege) en basisonderwijs (o.a. OBS Overbos).  

logos diverse onderwijsinstellingen

Waarom Agile & Scrum in het onderwijs?

Het onderwijs is voortdurend aan het vernieuwen omdat zij mee dient te gaan in de veranderingen in de maatschappij. De druk op docenten is ongekend hoog. Projecten verdienen aandacht maar waar haal je de tijd vandaan? Daarnaast vergt het ook nog eens veel afstemming, zowel intern tussen afdelingen als extern met andere stakeholders in de maatschappij. Dit zijn precies de omstandigheden waarin Scrum een grote meerwaarde kan bieden. 

Om enkele twijfels weg te nemen. Scrum of Kanban is niet alleen geschikt voor grote organisaties. Ook in het onderwijs kun je het prima toepassen. Sterker nog, je gaat er veel beter van samenwerken, bereikt sneller resultaat en de kwaliteit van je onderwijs wordt er ook beter van. Door agile te werken kun je veel makkelijker mee met de steeds sneller veranderende maatschappij. Een maatschappij waar veel banen worden overgenomen door robots. Des te belangrijker om innovatief onderwijs aan te bieden, waarbij de leerling/student zich ontwikkelt tot een professional die echt iets toe te voegen heeft. Agile werken legt de basis om dit onderwijs te ontwikkelen en organiseren. 

De Chief Product Owner en de reguliere product owners

Programma van het Agile Werken in het Onderwijs Event

Het event zal van 9:30 tot 13:00 zijn.

  • Kennismaking.
  • Wat is Agile?
  • Hoe Agile jou gaat helpen in het onderwijs.
  • Tips en ideeën om snel te starten met Agile.
  • Gastspreker met praktijkervaring over hoe Agile & Scrum zijn ingezet.
  • Afsluiten & vragen.

Locatie

Dit event zal in Utrecht plaatsvinden.

Inschrijven (kosteloos) 

Inschrijven kan kosteloos via onderstaand formulier. We verzorgen dit evenement met liefde gratis, maar gaan bij een aanmelding dan wel uit van deelname. Deelnemers die niet komen opdagen én zich niet afmelden zullen wij €50 ex BTW in rekening brengen

 

Vragen?

Bij vragen kan je gerust contact opnemen via onderstaande knop.

Contact

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]